Additiv produksjon

Additiv produksjon er en enkel og kostnadseffektiv metode for Rapid prototyping.

Additiv produksjon er et begrep som brukes for å bygge tredimensjonale komponenter. I additiv produksjon lager man prototyper ved å addere materiale. Det motsatte, subtraktiv produksjon, er  f.eks. fresing og dreiing.

 •  

  Reduserer avfallskostnader

  Med additiv produksjon kan bedrifter redusere avfallskostnadene vesentlig i forhold til subtraktive produksjonsmetoder. Den subtraktive produksjonsmetoden genererer større mengder spillmateriale som koster bedrifter store summer å kvitte seg med. Samtidig sparer vi miljøet ved å bruke additiv produksjon.

  Hvilken additiv produksjonsmetode passer for deg?

  Det er ikke alltid opplagt akkurat hvilket behov du som er interessert i en 3D-printer har. Kontakt Protech for å diskutere din bedriftsvirksomhet og dine behov. Vi er sikre på at det finnes en løsning for akkurat dine ønsker og idéer.


 • Konseptmodell

  Har du en idé om et nytt produkt kan en konseptmodell være en fordel.

  Verifiser designet, er det den formen du hadde i tankene? Er det plass til alt som eventuellt er ment å monteres i? Er proporsjonene riktige?

 • Thermos-Stratasys-Protech.pngBedre design med konseptmodeller

  For Thermos er design avgjørende. Med en 3D-printer kan de raskt lage prototyper til lave kostnader internt. Hvis det er behov for å justere designet, er jobben gjort på noen minutter og en ny prototyp er underveis i 3D-printeren.


 • Funksjonsmodell

  Funksjonstest din idé og vær sikker på at det blir riktig.

  Er det mulig å montere din modell sammen med andre deler? Er prototypen fleksibel nok for dine behov? Har du testet den i riktig miljø?

 • Ducati-Stratasys-Protech.pngSolide funksjonsmodeller til motorer

  Ducati bygger funksjonelle modeller internt for å redusere ledetiden fra idé til ferdig kjøretøy. Additiv produksjon gir solide og holdbare prototyper i ABS, polykarbonat og polyfenylsulfon på kort tid.


 • Produksjonsutstyr

  Spesialproduser fixturer, jigger, robot gripearmer og vakuumformning.

  Innen industrivirksomheten er det ofte et stort behov for spesialprodusert utstyr og verktøy. Med 3D-printere kan du printe ut solid verktøy direkte i egen regi.

 • BMW-Stratasys-Protech.jpgMonteringsverktøy til BMW

  På BMW's fabrikk i Regensburg, Tyskland, er den additive produksjonen en viktig arbeidsmetode for å raskt og enkelt printe ut tilpassede fixturer og jigger. Delene brukes i sin tur som et verktøy for å montere og teste bilen.


 • Sluttprodukt

  For spesialtilpassede kundeløsninger og produkter i små opplag.

  Når du har behov for å ta frem sluttprodukter i korte serier kan en 3D-printer være til stor nytte for din bedrift. Mulighetene er mange og vi har flere materialalternativ som kan passe deg og dine kunders behov.

 • DST-Control-Protech.pngPrinter ut kundetilpassede produkter

  DST i Linköping utvikler og produserer gimbaler for montering på ubemannede kjøretøyer, som f.eks. droner og roboter. Gimbalens egenskaper tilpasses ulike sensorer og kameraøyne etter kundens behov.


 • Kontakt selger

  Våre dyktige selgere er tilgjengelige for å gi deg informasjon og svar på dine spørsmål om additiv produksjon. Kontakt en selger direkte eller send din kontaktinformasjon via vårt kontaktskjema så kontakter vi deg så snart som mulig.

  Sigurd Andersen
  sigurd.andersen@protech.se
  Telefon: +47 977 67 253

  Terje Lund
  terje.lund@protech.se
  Telefon: +47 69 25 70 45

 • Om Protech

  Protech har vært på markedet i over 20 år og er en av Nordens ledende forhandler av 3D-printere. Vi har lang erfaring med additiv produksjon og er tilgjengelig for gratis rådgivning. Les mer om Protech her »