Additiv produksjon

Additiv produksjon er en enkel og kostnadseffektiv metode for Rapid prototyping.

Additiv produksjon er et begrep som brukes for å bygge tredimensjonale komponenter. I additiv produksjon lager man prototyper ved å addere materiale. Det motsatte, subtraktiv produksjon, er  f.eks. fresing og dreiing.

 •  

  Reduserer avfallskostnader

  Med additiv produksjon kan bedrifter redusere avfallskostnadene vesentlig i forhold til subtraktive produksjonsmetoder. Den subtraktive produksjonsmetoden genererer større mengder spillmateriale som koster bedrifter store summer å kvitte seg med. Samtidig sparer vi miljøet ved å bruke additiv produksjon.

  Hvilken additiv produksjonsmetode passer for deg?

  Det er ikke alltid opplagt akkurat hvilket behov du som er interessert i en 3D-printer har. Kontakt Protech for å diskutere din bedriftsvirksomhet og dine behov. Vi er sikre på at det finnes en løsning for akkurat dine ønsker og idéer.


 • Konseptmodell

  Har du en idé om et nytt produkt kan en konseptmodell være en fordel.

  Verifiser designet, er det den formen du hadde i tankene? Er det plass til alt som eventuellt er ment å monteres i? Er proporsjonene riktige?

 • Thermos-Stratasys-Protech.pngBedre design med konseptmodeller

  For Thermos er design avgjørende. Med en 3D-printer kan de raskt lage prototyper til lave kostnader internt. Hvis det er behov for å justere designet, er jobben gjort på noen minutter og en ny prototyp er underveis i 3D-printeren.


 • Funksjonsmodell

  Funksjonstest din idé og vær sikker på at det blir riktig.

  Er det mulig å montere din modell sammen med andre deler? Er prototypen fleksibel nok for dine behov? Har du testet den i riktig miljø?

 • Ducati-Stratasys-Protech.pngSolide funksjonsmodeller til motorer

  Ducati bygger funksjonelle modeller internt for å redusere ledetiden fra idé til ferdig kjøretøy. Additiv produksjon gir solide og holdbare prototyper i ABS, polykarbonat og polyfenylsulfon på kort tid.


 • Produksjonsutstyr

  Spesialproduser fixturer, jigger, robot gripearmer og vakuumformning.

  Innen industrivirksomheten er det ofte et stort behov for spesialprodusert utstyr og verktøy. Med 3D-printere kan du printe ut solid verktøy direkte i egen regi.

 • BMW-Stratasys-Protech.jpgMonteringsverktøy til BMW

  På BMW's fabrikk i Regensburg, Tyskland, er den additive produksjonen en viktig arbeidsmetode for å raskt og enkelt printe ut tilpassede fixturer og jigger. Delene brukes i sin tur som et verktøy for å montere og teste bilen.


 • Sluttprodukt

  For spesialtilpassede kundeløsninger og produkter i små opplag.

  Når du har behov for å ta frem sluttprodukter i korte serier kan en 3D-printer være til stor nytte for din bedrift. Mulighetene er mange og vi har flere materialalternativ som kan passe deg og dine kunders behov.

 • DST-Control-Protech.pngPrinter ut kundetilpassede produkter

  DST i Linköping utvikler og produserer gimbaler for montering på ubemannede kjøretøyer, som f.eks. droner og roboter. Gimbalens egenskaper tilpasses ulike sensorer og kameraøyne etter kundens behov.


 • Kontakt selger

  Kontakt en selger direkte eller send din kontaktinformasjon via vårt kontaktskjema så kontakter vi deg så snart som mulig.

  Sigurd Andersen
  sigurd.andersen@protech.se
  Telefon: +47 977 67 253

  Terje Lund
  terje.lund@protech.se
  Telefon: +47 69 25 70 45

 • Om Protech

  Protech har vært på markedet i 25 år og er Nordens ledende forhandler av 3D-printere. Vi har lang erfaring med additiv produksjon og er tilgjengelig for gratis rådgivning.