Desktop Metal Studio System+ er installert i Stockholm

28.08.2019

Nå har Protech installert Studio System+ fra Desktop Metal i nye utstillingslokaler på hovedkontoret i Stockholm.

Desktop Metal i Stockholm.jpg

Tre enheter er stilt opp i den nye utstillingen hos Protech i Stockholm – BMD 3D-printeren Studio+, rensestasjonen Debinder og sintringsovnen Furnace. Produksjonsflyten av metalldetaljer til interesserte kunder er allerede i full gang.

– Det er veldig gøy å være i gang og at vi nå har et fullt system som viser hele produksjonskjeden, sier Kalle Grennfalk, salgssjef for Desktop Metal hos Protech. Vi har testkjørt systemet uten problemer og er nå klare til å motta henvendelser på benchmarks og møtebestillinger, sier Kalle.

Et komplett system for den som vil gjøre det enkelt

Desktop Metal Studio System+ bruker en FDM-lignende utskriftsmetode som heter Bound Metal Deposition (BMD). Det betyr at en sammensetting av metallpulver, voks og polymerbindemiddel ekstruderes lag på lag til en detalj. Her kan du lese hele prosessen fra konstruksjon til ferdig metalldetalj. BMD-metoden er egnet for produksjon av prototyper i metall, men også for lavserieproduksjon.

Kalle Grennfalk, Protech– Desktop Metal er et åpenbart valg for en bruker som vil ha et enkelt og raskt system for produksjon av metalldetaljer. Et stort pluss med systemet er at man lett kan ta bort støttematerialet for hånd eller med enkle håndverktøy, sier Kalle. Desktop Metal er et av markedets eneste alternativ for den som kanskje ikke vil eller kan håndtere metallpulver, forklarer Kalle. Det er også en relativt enkel prosess å få hele systemet på plass i ethvert verksted eller produksjonsmiljø, uten noen større modifisering av lokalene eller ventilasjonen, avslutter Kalle.

Du er velkommen til å ta kontakt med Protech for mer informasjon og avtale tid for en Desktop Metal visning.

Kalle Grennfalk
kalle.grennfalk@protech.se
Telefon: +46 8 - 564 73 395

Terje Lund
terje.lund@protechnorge.no
Telefon: +47 69 25 70 45