Profesjonelle 3D-printere for produksjon i metall

Protech har et heldekkende produktutvalg av 3D-printere for metallutskrifter fra Desktop Metal og Xact Metal.

Iterer raskere, reduser ledetider og produksjonskostnader med en 3D-printer som dekker akkurat dine behov. Protech tilbyr produkter med banebrytende teknologier som Metal PBF (Metal Powder Bed Fusion), BMD (Bound Metal Deposition), Binder Jetting og SPJ (Single Pass Jetting).

 • 3D-printere og materialer for metallproduksjon

  Protech har et heldekkende produktutvalg av profesjonelle 3D-printere fra Xact Metal og Desktop Metal. Våre 3D-printere er basert på banebrytende teknologier som Metal PBF (Metal Powder Bed Fusion), BMD (Bound Metal Deposition), Binder Jetting og SPJ (Single Pass Jetting). Med markedets bredeste utvalg av metaller, alt fra rustfritt stål til kobber, kan våre kunder dekke de aller fleste applikasjonsområder med additiv produksjon.

  Lave investerings- og driftskostnader gjør metallproduksjon stadig mer tilgjengelig for mindre verksteder, produserende bedrifter og industrier med begrensede budsjetter. 3D-printere skal også være enkle å installere i vanlige lokaler, slik at store ombygginger og/eller installasjon av spesialtilpassede ventilasjonssystemer kan unngås.

  3D-printer for verksteder, bedrifter og industrier

  XM200C er en pålitelig 3D-printer fra Xact Metal som passer for verksteder, produserende bedrifter og industrier med begrensede budsjetter. Denne metallprinteren er et åpent system og bruker den pulverbaserte utskriftsmetoden Metal PBF. Det åpne systemet gjør at brukeren selv kan forandre og eksperimentere med parametere i maskinen.

  Studio System™ 2 fra Desktop Metal er et brukervennlig produksjonssystem i to trinn og er egnet for brukere som på en eller annen måte ikke kan eller vil håndtere pulver i sine produksjonsmiljøer. Studio System 2 produserer utskrifter med den unike BMD-teknologien. Det andre systemet, Shop System™, bruker utskriftsmetoden Binder Jetting som sprøyter ut et bindemiddel over en seng av metallpulver, lag for lag. Shop System er tilgjengelig i fire ulike utskriftsvolumer og er egnet for serieproduksjon i maskinverksteder.

  Det største systemet i Desktop Metals produktportefølje er Production System™ som finnes i to varianter, P-1 og P-50. Begge systemene bruker utskriftsmetoden SPJ, som ligner på Binder Jetting. P1 har et byggevolum på 200 x 100 x 40 mm og P-50 490 x 380 x 260 mm.

  Om de forskjellige utskriftsmetodene

 • Metal PBF från Protech.jpg

  Slik fungerer Metal PBF

  Metal PBF er en produksjonsmetode der metallpulver smeltes sammen med laser, lag på lag til en ferdig metalldel. Det kreves normalt ingen etterbehandling av detaljen som kommer ut av maskinen for å oppnå optimal styrke. Innen additiv produksjon kalles denne produksjonsmetoden også for SLM (Selective Laser Melting) eller DMLS (Direct Metal Laser Sintering).

 • BMD från Protech.jpg

  Slik fungerer BMD

  BMD er en produksjonsmetode der en blanding av metallpulver og polymer smeltes sammen og legges ut lag på lag. Den ferdige utskriften legges så i en rensestasjon som vasker bort polymeren og deretter brukes en sintringsovn for å sintre sammen utskriften til en ferdig metalldel. Produksjonsmetoden etterligner den velkjente FDM-teknologien fra Stratasys.

 • SPJ Protech.jpg

  Slik fungerer SPJ

  SPJ er en produksjonsmetode der et bindemiddel sprøytes ut på en seng av metallpulver, lag for lag til en ferdig metalldel. Delen legges deretter i en sintringsovn for å sintre sammen utskriften til en ferdig metalldel.

  Binder Jetting har samme utskriftsmetode som SPJ.


 • Kontakt en selger

  Fyll ut et kontaktskjema eller kontakt en av våre selgere direkte for ytterligere informasjon om våre 3D-printere fra Xact Metal eller Desktop Metal.

  Terje Lund
  terje.lund@protechnorge.no
  Telefon: 69 25 70 45
  NYTT! Book et Teams- eller telefonmøte direkte med Terje her.


 • Vi hjelper deg med å lykkes

  Med vår ekspertise og brede kunnskap hjelper vi kunder med å finne riktige løsninger som kompletterer deres verksteder og produksjonsanlegg med produksjon i metall. Med 3D-printer i egen regi kan produserende bedrifter og industrier redusere ledetider og produksjonskostnader drastisk. Protech hjelper kunder med å lykkes ved å dele av sin kunnskap og lange erfaring i bransjen.


  Om Protech

  Protech er Nordens ledende leverandør av 3D-printere. Det som kjennetegner Protech er en kompetent salgs- og serviceorganisasjon, levering av pålitelige produkter og lokalt lager av forbruksmaterialer for rask leveranse.

  Våre 3D-printere kommer fra Stratasys, MakerBot, Desktop Metal og Xact Metal.

  1 - Logos Suppliers Protech.jpg