Profesjonelle 3D-printere for produksjon i metall

Protech har et komplett utvalg av 3D-printere i ulike prisklasser fra Xact Metal og Desktop Metal.

Iterer raskere, minsk ledetider og produksjonskostnader med en 3D-printer som passer for akkurat dine behov. Velg mellom tre ulike teknologier: Metal PBF (Metal Powder Bed Fusion), BMD (Bound Metal Deposition) og SPJ (Single Pass Jetting).

 • 3D-printere for metallproduksjon fra Protech

  Protech tilbyr flere ulike modeller av 3D-printere fra Xact Metal og Desktop Metal som passer til brukere innen produksjon - og produksjonsindustrien, men også all form for opplæring. Med en 3D-printer i egen regi, effektiviseres hele produksjonslinjen og brukeren får full kontroll over sine kostnader.

  Xact Metals 3D-printere XM200C og XM200S passer for virksomheter og industrier som vil arbeide med pulverbasert metallteknologi og ha friheten til selv å kunne eksperimentere med nye materialer. Det brukervennlige Studio System+ fra Desktop Metal passer i kontorlandskap der man ønsker å ha et komplett produksjonssystem med 3D-printer, rensestasjon og sintringsovn.

  Print ut med Metal PBF-, BMD- eller SPJ-teknologi

  Metal PBF (Metal Powder Bed Fusion) heter teknologien som brukes i alle 3D-printere fra Xact Metal. I systemene fra Desktop Metal brukes to ulike teknologier som kalles BMD (Bound Metal Deposition) og SPJ (Single Pass Jetting). Les om forskjellene nedenfor.

 • Metal PBF från Protech.jpg

  Slik fungerer Metal PBF

  Metal PBF er en produksjonsmetode der metallpulver smeltes sammen med laser, lag på lag til en ferdig metalldel. Det kreves normalt ingen etterbehandling av detaljen som kommer ut av maskinen for å oppnå optimal styrke. Innen additiv produksjon kalles denne produksjonsmetoden også for SLM (Selective Laser Melting) eller DMLS (Direct Metal Laser Sintering).

 • BMD från Protech.jpg

  Slik fungerer BMD

  BDM er en produksjonsmetode der en blanding av metallpulver og polymer smeltes sammen og legges ut lag på lag. Den ferdige utskriften legges så i en rensestasjon som vasker bort polymeren og deretter brukes en sintringsovn for å sintre sammen utskriften til en ferdig metalldel. Produksjonsmetoden etterligner den velkjente FDM-teknologien fra Stratasys.

 • SPJ Protech.jpg

  Slik fungerer SPJ

  SPJ er en produksjonsmetode der et bindemiddel sprayes ut på en seng av metallpulver, lag på lag til en ferdig metalldel. Deretter legges delen i en sintringsovn for å sintre sammen utskriften til en ferdig metalldel.