3D-printere for metall fra Xact Metal

Xact Metal 3D-printere skaper nye muligheter for raskt og enkelt kunne printe ut detaljer i metall.

3D-printere fra Xact Metal gjør det enkelt for deg å produsere metalldetaljer som kan brukes som prototyper og detaljer i serieproduserte produkter. En 3D-printer fra Xact Metal er både fleksibel og kostnadseffektiv.

 •  

  Prototyper og lavserieproduksjon

  Alle 3D-printere fra Xact Metal er basert på den velkjente teknologien Metal PBF (Metal Powder Bed Fusion). Det finnes tre ulike 3D-printere fra Xact Metal; XM200C og XM200S har et byggevolum på 127 x 127 x 127 mm og XM300C bygger utskrifter opp til 254 x 330 x 330 mm. XM300C forventes å kunne leveres i løpet av 2020.

  Ulike måter å posisjonere laserpunkt

  Bortsett fra at byggevolumet er forskjellig mellom de ulike 3D-printerne, brukes også to ulike utskriftsmetoder for å posisjonere laserpunktet. XM200C og XM300C bruker et X/Y-bord, såkalt Gantery, for å flytte laserpunktets posisjon over byggeflaten. I XM200S brukes speil, såkalt Galvanometerstyring, for å flytte laserpunktets posisjon over byggeflaten. Å bruke speil er 2-3 ganger raskere enn å bruke X/Y-bord.

  Materialet som for tiden kan brukes i alle de tre maskinene fra Xact Metal er Stainless Steel (316L, 17-4 PH, 15-5, 400 Series), Super Alloys (718, 625, Cobalt Chrome F75, Hastelloy® X), Tooling Steels (Maraging M300, H13) og Bronze.

 • Slik fungerer Metal PBF utskriftsprosess

  Prosessen som brukes i Xact Metal kan enkelt beskrives steg for steg. Maskinene lades med metallpulver, en laserstråle sveiper over metallpulversengen og smelter sammen pulver, lag på lag. Den ferdige metalldelen sitter fast på en byggeplate som tas ut fra maskinen. Modellen kappes løs fra byggeplaten og er deretter klar til bruk.

  Alle 3D-printerne fra Xact Metal er åpne systemer. Dette betyr at brukeren selv kan forandre alle parametre i maskinen. Brukeren kan også velge å kjøre andre pulver enn de som Protech leverer. Alle parametre som leveres av Protech kommer fra den velkjente produsenten Praxair.

 • Metal PBF från Protech - mindre.jpg

 • XM200C – en kostnadseffektiv og fleksibel løsning

  Xact Metal har, gjennom en innovativ konstruksjon og en moduloppbygd maskin, laget en metall-3D-printer som senker grensen for hvem som kan få tilgang til å produsere metalldeler med en 3D-printer. XM200C koster en brøkdel av de tilsvarende Metal-PBF 3D-printerne uten å ofre kvalitet eller detaljrikhet.