Stratasys SAF 3D-printer

Profesjonelle 3D-printere for masseproduksjon av funksjonelle komponenter, verktøy og reservedeler.

Print ut i storskala volumer med nøyaktige detaljer av høy kvalitet med forbedret effektivitet, kortere ledetider og økt lønnsomhet. SAF™ 3D-printere er spesielt utviklet for produksjonsbedrifter og bransjer som jobber med en eller annen form for serieproduksjon.

 • SAF teknisk beskrivning.jpg

 • Pulverbasert utskriftsmetode fra Stratasys

  Stratasys har, i samarbeid med XAAR3D, i løpet av de siste ti årene forsket på og utviklet utskriftsmetoden SAF (Selective Absorption Fusion). Teknologien ligner på MJF (Multi Jet Fusion) men inneholder en rekke tekniske innovasjoner som gir klare fordeler sammenlignet med MJF. Man har blant annet sikret et unikt pulverhåndteringssystem som betyr at nødvendig pulver alltid fordeles over hele byggeflaten. Alt av eventuelt overflødig pulver kan gjenbrukes, noe som minimerer pulverets termiske eksponering og minsker pulverets aldring. Dette resulterer i betydelige kostnadsbesparelser. SAF-teknologien tilbyr også en klar forbedring av fordeling av varmen over hele byggeflaten. Disse fordelene og en rekke andre tekniske innovasjoner gir en høyere kvalitet på detaljene, forbedret effektivitet, raskere ledetider og økt lønnsomhet.

  Tilgjengelig SAF 3D-printere:

 • SAF Protech Stratasys 800 px.jpg

 • Design Guide.jpg

 • Hvordan fungerer SAF?

  SAF-teknologien bruker en væske kalt HAF (High Absorbing Fluid) som reagerer på infrarødt lys. HAF-væsken legges ut ved hjelp av et industrielt utviklet Piezo-elektisk skrivehode med eksepsjonell driftssikkerhet. Laget eksponeres deretter av den infrarøde lyskilden, noe som får overflaten som er behandlet med HAF til å smelte sammen.

  Denne prosessen gjentas lag for lag til delen er ferdig. SAF bruker også den patenterte teknologien Big Wave™ pulverhåndteringen for å fordele pulveret jevnt over byggeflaten og beskytte pulveret mot overoppheting.