Stratasys SL 3D-printer

3D-printeren for presise funksjonsmodeller og formstabile mastermodeller med uovertruffen presisjon.

Print ut funksjonelle prototyper og verktøy i den velkjente SL-teknologien (stereolitografi). Alle Stratasys SL-printere er åpne og kan bruke fotopolymermateriale som herdes ved eksponering av laserlys med en bølgelengde på 355nm.

 • RPS SLA Stratasys Protech.jpg

 • Industrielle SL-printere i høyeste kvalitet

  Stratasys 3D-printere med SL-teknologi skaper svært nøyaktige utskrifter med enestående industriell kvalitet. 3D-printerne er utviklet med det formål å skape høyest mulig kvalitet, både når det gjelder selve produktene, men også utskriftsresultatet.

  SL er et begrep for produksjonsmetoden stereolitografi. Produktserien heter Neo® og består av industrielle 3D-printere med ulike byggevolum og utskriftshastigheter.

  Neo® 3D-printere er store, velbygde maskiner med åpne materialparametere, noe som innebærer at du som bruker bestemmer hvilket materiale du vil bruke, uansett fabrikat. Alle 3D-printerne er utviklet for uovertruffen pålitelighet og overvåkes av et intelligent kontrollsystem som minimerer risikoen for driftsstopp.

  Bilindustrien, servicebyråer og universiteter er bare et lite utvalg av de bransjene der 3D-printere egner seg.

 • Neo450 Man 1000px.png

 • stereolithography-part-gallery-15.jpg

 • Hvordan fungerer SL?

  SL bruker en laser som er rettet mot en tank med fotopolymer, en væske som stivner når den blir truffet av laseren. Byggingen begynner med en plattform som ligger rett under væskeoverflaten, laseren treffer og herder fotopolymeren på plattformen. Når det første laget er klart, senkes plattformen og neste lag bygges på det forrige. Deretter fortsetter konstruksjonen lag for lag til modellen er klar.

  Etterbehandling av en SL-detalj innebærer at man tar bort eventuell støtte, rengjør den i et løsningsmiddel og deretter herder den i en separat UV-ovn.

  Føler du deg usikker? Sammen med Protech finner du den rette løsningen som passer akkurat dine behov. Vi har vært i bransjen siden 1994 og har hjulpet våre kunder med å lykkes. Kontakt oss i dag.