Applikasjonsområder

Eksempler på applikasjonsområder hvor industri og bedrifter bruker 3D-printere og CAD/CAM-system.

I Norden har 3D-printere og CAD/CAM vært av stor betydning for industrien og for produserende bedrifter. Teknologien ble tatt i bruk tidlig på 90-tallet og har hjulpet mange nordiske bedrifter til å få sine produkter raskt ut på markedet. I dag finnes det en rekke ulike applikasjonsområder, og bedriftene oppdager stadig nye måter å bruke additiv produksjon og CAD/CAM-system på.

 • Bilindustrien

  Ingeniører og konstruktører kan ved hjelp av 3D-printere i egen regi produsere prototyper, verktøy og sluttprodukter. Effektivisere og minske problemer gjennom hele produksjonslinjen. Utføre tidseffektive og nøyaktige konstruksjonsverifiseringer og iterere raskere i et hardt konkurranseutsatt marked.

 • Luftfartsindustrien

  Produsenter og ingeniører innen luftfartsindustrien kan, takket være 3D-teknologien, utvikle innovative og lette deler som er klare for å monteres direkte. Med 3D-printere i egen regi kan lagerkostnader og lagerstyring reduseres. Med lette flydeler kan industrien bidra til mindre miljø- og drivstoffutslipp.

 • Sprøytestøping

  Med 3D-printede sprøytestøpeverktøy optimeres detaljkvaliteten og overgår dermed tradisjonelle produksjonsmetoder. Verktøyene kan produseres i både plast og metall, med en indre hulstruktur som forbedrer formsprøyteprosessen. Med 3D-printere reduseres kostnader og mengden spillmateriale.

 • Jigger og fiksturer

  3D-printede jigger og fiksturer forbedrer produksjonen og gir kortere produksjonstider. Med spesialtilpassede hjelpemidler kan arbeidssikkerheten og arbeidsmiljø forbedres, samtidig som risikoen for menneskelige feil minimeres under produksjon. 3D-printere bidrar til lavere kostnader og sikrer kvaliteten i alle ledd.

 • Skolevirksomhet

  Introduser 3D-teknologien og gjør skoleundervisningen morsommere for både lærere og elever. En 3D-printer har mange funksjoner og kan brukes i fag som f.eks. naturvitenskap, kunst og matematikk. Få elevene til å oppdage uendelige muligheter med 3D-printeren og gjør deres læringsprosess lettere.

 • Arkitektur

  Med 3D-teknologi skapes det flere muligheter for arkitekter til å utvikle komplekse og realistiske modeller i egen regi. Få full kontroll og reduser kostnadene. Ved sene endringer og stramme tidsrammer kan man raskt og enkelt starte en utskrift over natten. Den nye modellen er da klar for verifisering dagen etter.

 • Visualiseringsmodeller

  Kom raskt videre i selskapets idéutviklingsfase med en 3D-printer i egen regi. Vurder, se og kjenn på en idé og gjør raske endringer med full kontroll. 3D-printeren kan kjøres døgnet rundt og nye iterasjoner kan gjøres til neste møte. Kortere ledetider og mer effektiv produktutvikling gir betydelige kostnadsbesparelser.

 • Modell- og verktøysproduksjon

  Innen modell-, verktøy-, fikstur- og prototypeproduksjon kan konstruktører lage 3D-konstruksjoner med stor designfrihet. Konstruksjonene CNC-beregnes så til alle eksisterende bearbeidingsmaskiner på markedet. Brukes bl.a. innen produksjon av sprøytestøpeverktøy, plateformede verktøy samt møbel- og treproduksjon.

 • Treindustrien

  Forbedre kommunikasjonen mellom kunder og produsenter med CAD/CAM-system for konstruksjon av detaljer innen tre-, møbel- og interiørbransjen. Konstruer tredetaljer i 3D og presenter designet for klienten innen produksjonen starter. Tilpassede CAD/CAM-løsninger for snekkerarbeid sparer både tid og penger.

 • Medisinsk

  3D-utskrifter blir stadig viktigere innen helsevesenet. Med 3D-teknologien kan helsevesenet arbeide mer nøyaktig og effektivt ved å spesialtilpasse livsviktige deler til pasienter. Fra CT-undersøkelser gjøres det eksakte 3D-utskrifter, og operasjoner kan planlegges bedre. Forskning med 3D-teknologien pågår intensivt innen det medisinske området.

 • Dental

  Tannpleie utvikles raskt med 3D-teknologien. Mange klinikker satser på digitalisering og ser store fordeler ved å investere i egen 3D-printer. Intervensjoner kan planlegges mer effektivt og mer detaljert. 3D-utskrifter av temporære kroner, broer, bittskinner og kirurgiske guider er noen eksempler på applikasjoner innen feltet.

 • Sikkerhet og forsvar

  I områder som krever høy konfidensialitet og stor sikkerhet kan en 3D-printer i egen regi ha en avgjørende betydning. Konstruer komplekse løsninger i mobile miljøer med begrenset plass der tidsfrister kan være kritiske. Produser 3D-printede deler etter behov og unngå behovet for lagerstyring.

 • Applikationsområden-3D-skrivare-Protech-Stratasys-Konsument.jpg

 • Forbruksvarer

  Få produkter raskere ut på markedet med 3D-printere i egen regi. Med 3D-printede prototyper er det mulig å effektivisere design- og konstruksjonsverifisering og mer tid kan dermed legges i idéutviklingsfasen. Uten eksterne servicebyråer som mellomledd reduseres ledetider og kostnader.

 • Kunst og mote

  La kreativiteten flyte med 3D-modellering og 3D-printere. Skap kunstverk med 3D-utskrifter som deretter kan etterbehandles med tradisjonelle teknikker. Lag realistiske prototyper til unike kolleksjoner innen mote for å se, føle og kjenne. 3D-printere kan også brukes til sluttproduksjon av kreasjoner.

 • 3D-underholdning

  Med 3D-modelleringsprogram og 3D-printere kan filmskapere og spilldesignere lage storslagne filmer og spill. Før fantasi og virkelighet sammen ved hjelp av en kreativ og innovativ tilnærming. Med 3D-skanning kan spillere skape karakterer med sitt eget ansikt i ulike spillapplikasjoner.


 • Kontakt selger

  Terje Lund
  terje.lund@protechnorge.no
  Telefon: +47 69 25 70 45

 • Ordreavdelingen

  Kontakt vår ordreavdeling hvis du har spørsmål om materialbestillinger eller vil legge inn en ordre.

  Ring oss på 08 - 594 708 00 så settes du i direkte kontakt med en av våre ansatte i ordreavdelingen.

  E-post: order@protech.se

 • Om Protech

  Protech er Nordens ledende leverandør av 3D-printere. Det som kjennetegner Protech er en kompetent salgs- og serviceorganisasjon, levering av pålitelige produkter og lokalt lager av forbruksmateriale for raske leveranser.

  Vi har levert Stratasys 3D-printere siden 1994 og er tilgjengelig for kundestøtte og materialsalg for alle Stratasys 3D-skrivere.