Slik kan du som har en 3D-printer bidra med verneutstyr

I disse tider er det viktig at alle gjør det de kan for å minske smittespredning av Covid-19. Her er noen små tips til hvordan du som har en 3D-printer kan bidra.

Förstasidan - Stratasys - Protech - Covid.jpg

Det er allerede aktører i bransjen som har tatt et fantastisk initiativ til å 3D-printe buer til ansiktsvisir. Protech oppfordrer alle med 3D-printer og ledig kapasitet til å bruke filene som allerede finnes, se eksempel her. For deg som har en Stratasys 3D-printer kan du stable utskrifter og printe ut flere buer i en og samme utskrift, avhengig av hvilken printer du har. Her kan du laste ned ferdige filer som er stablet i 10, 20 og 30 buer.

Kontakt lokale virksomheter som sykehus, ambulanse, helsestasjoner, sykehjem og hjemmetjenesten for å finne ut hva som er behovet og hvor du kan levere utstyret.

Husk at behovet for annet beskyttelsesutstyr er akutt. Har du utstyr som ansiktsbeskyttelse klasse 2 og 3 (en- eller flergangsbruk) eller plasthansker liggende i produksjonsmiljøet eller på lager? Sjekk hva du har og forhør deg om du har noe av det etterspurte utstyret. Her tar du også kontakt med dine lokale helsetjenester.