Landmeco effektiviserer produktutviklingen med 3D-printing døgnet rundt

Landmeco har i flere år brukt en MakerBot Replicator Z18 til å printe ut prototyper. Med økt fokus på produktutvikling har selskapet nylig investert i enda en 3D-printer – en Stratasys F170.

Landmeco ble grunnlagt i 1932 i Ølgod av Christian Andersen. Det som startet som en liten kyllingfarm med 200 daggamle kyllinger, har vokst til å bli Skandinavias største produsent av fjørfeutstyr. I over 40 år har selskapet utviklet og produsert innovative løsninger, blant annet patenterte skålfôringssystemer som eksporteres over hele verden.

Etter et generasjonsskifte i 2007 overtok Karsten Andersen som administrerende direktør. Under hans ledelse er Landmeco blitt en del av SKIOLD A/S – et ledende dansk selskap i landbrukssektoren.

Landmecos produksjonsanlegg i Ølgod, Danmark

Fra idé til ferdig produkt med additiv produksjon

Da Karsten Andersen skulle utvikle nytt utstyr, innså han tidlig potensialet i additiv produksjon. Til å begynne med leide Landmeco inn et servicebyrå for å printe ut prototyper, men det viste seg å være både tid- og ressurskrevende.

Da selskapet i 2014 fikk en helt konkret henvendelse fra et polsk selskap, ble det klart at tiden var inne for å investere i en egen 3D-printer.

Uten vår egen 3D-printer hadde vi ikke vært i stand til å utføre dette oppdraget for kunden vår. Vi bestemte oss raskt for å investere i en MakerBot Replicator Z18.

Karsten Andersen, administrerende direktør i Landmeco
3D-printet prototyp av fjørfeutstyr fra Landmeco

Det tok mange timer med utvikling, flere justeringer og lang tid å printe. Men til slutt hadde Landmeco den perfekte prototypen som dannet grunnlaget for det ferdige produktet. Allerede etter den første bestillingen hadde MakerBot-printeren betalt for seg selv.

Jeg hadde fulgt med på utviklingen innen additiv produksjon en stund, og fikk flere nyhetsbrev fra Protech. Slik ble jeg kjent med deres service og tekniske support. Det fikk meg til å kjøpe 3D-printeren vår derfra, i stedet for på nettet.

Karsten Andersen

Utvidet kapasitet med Stratasys F170

Etter hvert som produktutvikling ble en stadig viktigere del av virksomheten, bestemte Landmeco seg høsten 2019 for å utvide 3D-kapasiteten. Stratasys F170 var det opplagte valget takket være utskriftshastighet, materialstyrke og komponentmobilitet.

Vi printer alt som gir mening. Alt fra wire, metallplater, dreiebenk og klipsdetaljer. Bare fantasien setter grenser. Vi printer i ASA fordi det gir sterke og stabile komponenter.

Karsten Andersen

For Karsten starter det som regel med en idé som modelleres i SolidWorks. Deretter printes komponenten ut og justeres. Selv om prosessen fra idé til ferdig del noen ganger kan være lang, sparer man både tid og penger.

Landmeco har bare hatt sin Stratasys F170 i et par måneder, men er allerede i full gang med å utvikle og printe ut nye prototyper.

Printeren er også enkel å bruke. Etter en grundig introduksjon kom vi raskt i gang, så nå printer vi ut både dag og natt.

Karsten Andersen
  Mann i svart skjorte viser frem 3D-printede komponenter som er utviklet for bruk i landbruksindustrien.

Lavere kostnader og raskere utvikling

Landmeco har ikke gjort en nøyaktig beregning av hvor mye tid og penger de sparer i utviklingsfasen ved hjelp av 3D-printing. Men Karsten anslår at det dreier seg om flere uker med redusert arbeidstid.

Dette skyldes dels at printeren kan gå 24 timer i døgnet, dels at feil raskt kan rettes opp på konseptstadiet, og dels at etterbehandlingen er relativt enkel.

Ved å 3D-printe prototypene våre kan vi justere komponentene flere ganger i løpet av prosessen, før vi går videre til neste fase. På denne måten sparer vi tid og holder kostnadene nede.

Karsten Andersen

Takket være disse fordelene forventer Landmeco at investeringen i Stratasys F170 vil betale seg selv i løpet av et år.

En trygg partner i Protech

For bedrifter som vurderer å ta steget inn i 3D-teknologien, er Karstens råd klart: Sats! Mulighetene er store og begrensningene få. En viktig del av Landmecos vellykkede satsing har vært samarbeidet med Protech.

Både da vi investerte i vår MakerBot Replicator Z18 og Stratasys F170 valgte vi Protech som vår leverandør. Både før, under og etter våre investeringer har Protech fremstått som et profesjonelt selskap med stor kunnskap og fantastisk service.

Karsten Andersen

Vil du vite mer?

Kontakt salgsteamet vårt for mer informasjon. Vi tilbyr gratis råd og veiledning til deg som vurderer å investere i en profesjonell 3D-printer.

TopSolid’Wood for Enköpings Snickeri

Les mer

Skann og 3D-print dine reservedeler

Les om prosjektet

Gjenskap ødelagte reservedeler med additiv produksjon

Les mer

Innovativ sveisefikstur i Ultem

Les mer

Universitet løser bedriftsutfordringer med 3D-print

Les mer

Stratasys H350 printer med ekstremt høy pakketetthet

Les mer

Stratasys 3D-printere driver produktutviklingen fremover

Les mer

Stratasys 3D-printer fortsetter å produsere hos Raaco

Les mer

Fantasifull 3D-printet robotdrone til TV-produksjon

Les mer

Printer ut konseptmodeller for raskere beslutninger

Les mer

3D-printing effektiviserer arbeidsflyten hos Støtek

Les mer

ECCO moderniserer skoproduksjonen med Origin One

Les mer

Dansk universitet gjør vellykket investering i 3D-printer

Les mer

Additiv produksjon gir håndtak med den laveste vekten

Les mer

Smart trekk av Rapala – fikk napp på Stratasys 3D-printer

Les mer

Louis Poulsen utvider med flere 3D-printere fra Stratasys

Les mer

Thule 3D-printer døgnet rundt med produkter fra Stratasys

Les mer

Premo bruker 3D-teknologi gjennom hele produksjonslinjen

Les mer

Teledyne fortsetter å satse på additiv produksjon

Les mer

AM Tooling utvider sin verktøyproduksjon med 3D-printer

Les mer

3D-printer påskynder utviklingsprosessen mer enn forventet

Les mer

3D-printer effektiviserer produksjonen hos Roxtec i Karlskrona

Les mer

Mitekgruppen lager 3D-modell av Stockholms indre bykjerne

Les mer

Stratasys karbonfiberforsterkede Nylon 12 forandret alt

Les mer

3D-printer effektiviserer droneutviklingen hos Aerialtronics

Les mer

MakerBot 3D-printer på førskoler i Kungsbacka

Les mer