ECCO moderniserer skoproduksjonen med Origin One

Den danske skoprodusenten ECCO bruker Stratasys Origin One® 3D-printersystem for å påskynde produktutviklingen. Nå gjennomgås konseptmodeller, som f. eks. skoprøver, tidlig i utviklingssyklusen ved bruk av 3D-printede former og lester.

ECCO.jpg

ECCO akselererer produktutviklingen ved å inkludere Stratasys Origin One 3D-printer i deres utviklingsprosess for skoproduksjon. Egentlig er skoproduksjon en utrolig manuell prosess, men ECCO har jobbet med å integrere innovative teknologier i sin skoproduksjon, noe som muliggjør økt automatisering og en mer strømlinjeformet utviklingsprosess.

Origin One oppfylte strenge krav

ECCO bruker printerne i sine utviklingsanlegg i Portugal og Danmark til å 3D-printe former og skolester for utviklingsformål som samsvarer med kvalitetskravene til deres motparter i CNC-bearbeidet aluminium. Formene og lestene, trykt av en fotopolymer fra Henkel Loctite, er raskere å produsere og den nye prosessen koster betydelig mindre enn CNC-bearbeiding av aluminium.

ECCO_Origin Stratrasys.jpg -     Vår innovative tilnærming til utvikling av sko og ønsket om å gjøre kundeopplevelse til en prioritet, gjorde additiv produksjon til et logisk neste steg i utviklingen av vår utviklingsprosess, sier Vice President for forskning og utvikling i ECCO, Jakob Møller Hansen. I vår søken etter å finne riktig partner, testet vi en rekke ulike 3D-printere for overflatefinish, utskriftshastighet og nøyaktighet. Blant de printerne vi testet var Stratasys Origin One den 3D-printeren som best oppfylte våre strenge krav, sier Møller Hansen.

Skoformer med uovertruffen kvalitet

Stratasys samarbeidet med flere materialleverandører for å teste en rekke ulike materialer som kunne møte ECCOs spesifikke behov. Valget falt til slutt på Henkels Loctite. Kombinasjonen av Stratasys Origin One 3D-utskriftsteknologi og tilpassede Henkel-materialer har gitt ECCO muligheten til å lage skoformer som tåler tusenvis av skudd uten synlig forringelse. Dessuten er kvaliteten på skoen som produseres ved bruk av additiv produksjonsteknologi på nivå med de som produseres med tradisjonelle CNC-bearbeidede aluminiumformer.

Gjør store kostnadsbesparelser

Ved å 3D-printe formene i stedet for å bearbeide dem, kan et enkelt par støpeinnsatser printes ut over natten, betydelig mer kostnadseffektivt enn for et internt CNC-bearbeidet par med former. Dette gjør det mulig for designere og utviklere å teste funksjonelle sko tidligere i utviklingssyklusen, slik at produktteamet kan bekrefte passformen og komforten til nye stiler og design. Endelig kan ECCO nå raskt produsere støpeinnsatser på det stedet der behovet er, noe som eliminerer behovet for å sende tungmetallformer, reduserer kostnadene og minimerer risikoen for forsinkelser i frakten.

Protech Stratasys Partner.png


Vil du vite mer?

Kontakt Protech for mer informasjon om hvordan additiv produksjon kan benyttes i din bedrift. Vi hjelper deg med å finne riktige løsninger som både kan effektivisere utviklingsprosesser og redusere produksjonskostnader.

Terje Lund
terje.lund@protechnorge.no
Telefon: 69 25 70 45
Book et Teams- eller telefonmøte direkte med Terje her.


Kontaktskjema

*Obligatoriske opplysninger