Print ut konseptmodeller for raskere beslutninger

Å gi kunden en umiddelbar oppdagelse av en produktidé kan være avgjørende. Taga som hjelper kunder med å utvikle produkter med revolusjonerende teknologi, har konstatert at J35 Pro har effektivisert deres produktutviklingsprosesser og fått dem til å skille seg ut fra konkurrentene.

parazero-08_72dpi.jpg

Taga er et design- og ingeniørselskap som spesialiserer seg på produktutvikling innen teknologi og industri. Siden selskapet ble grunnlagt i 2002 har de designet og utviklet mer enn 1000 produkter innen forbruker-, medisinsk og profesjonelt utstyr.

Unike design må ikke risikere å bli avslørt

Som mange andre virksomheter står Taga overfor tøffe utfordringer som blant annet hard konkurranse og konstant press for å imponere og skape tilstrekkelig innovative løsninger for å vinne forretningsavtaler.

Den største utfordringen for Taga har vært altfor lange ledetider fra en designprosess er ferdig til man får frem prototyper som kan testes. I et forsøk på å korte ned ledetidene, ble et begrenset antall konstruksjoner sendt til eksterne servicebyråer. Man måtte vise ekstrem forsiktighet for å sikre at disse byråene var pålitelige slik at man ikke risikerte at unikt design utviklet av Taga eller deres kunder ble avslørt. Under funksjonstester viste det seg at kvaliteten på prototypene ikke levde opp til det Taga står for. Yaniv Adir, prosjektleder i Taga, innså at noe måtte endres.

3D-printer muliggjorde raskere testing av produkter

Taga fikk muligheten til å teste noen utskrifter i en Stratasys J35 Pro og resultatet overgikk alle forventninger. De bestemte seg for å la sine designere og ingeniører bruke J35 Pro. 3D-printing ga en rekke fordeler, men Yaniv hevder at den viktigste fordelen har vært muligheten til å utføre raske tester.

-    3D-printeren har vært svært fordelaktig i våre prosjekter, sier Yaniv. Mye av vårt design er IP-beskyttet og muligheten til å printe ut internt har gitt økt sikkerhet både for oss og våre kunder.

parazero_laifstayl-01-1.jpg

Frittstående sikkerhetssystem for droner

Et eksempel er når Taga fikk en kundeforespørsel om å utvikle et teknisk system og design til et frittstående sikkerhetssystem for droner. Utfordringen med produktet var å kunne stoppe dronenes propeller for å unngå dronekrasj og personskader på bakken.

Sikkerhetssystemet skulle enkelt kunne festes på en drone og via et diagnosesystem kunne avsløre om dronen går utenfor rekkevidde, treffer en hindring, har en feil eller begynner å falle uventet. I løpet av en brøkdel av et sekund skulle propellene låse seg, åpne en baldakin og skyte ut en fallskjerm for å sikre dronen en langsom landing, uten å skade noen på bakken med propellbladene.

j35-pro-safe-air-2.jpg

J35 Pro gjorde at Taga skilte seg ut fra konkurrentene

Funksjonen som skulle stoppe propellene trengte et gummilignende materiale og Taga var usikre på hvilken grad av stivhet som var nødvendig. Uten en J35 Pro ville prosjektet ha krevd mange timers arbeid og utallige funksjonstester. Men med 3D-printeren kunne Taga printe ut fire ulike prototyper med låsefunksjon i ulike grader av stivhet. Dette ga kunden en umiddelbar oppfatning av konseptet og man kunne raskt komme frem til et produktdesign. J35 Pro bidro ikke bare til effektiv produktutvikling, men gjorde også at Taga skilte seg ut fra sine konkurrenter.

I dag selges systemet med stor suksess over hele verden og godkjenner droner til å fly over mennesker på for eksempel arrangementer og konserter.

Printer konseptmodeller over natten

Med J35 Pro har Taga kunnet supplere sin produktutviklingsavdeling med testutskrifter i multimateriale. Kombinasjonen av fleksible og stive materialer gjør det mulig å lage konseptmodeller og prototyper for å møte ulike egenskaper og behov som kreves i en rekke produkter.

-    Før vi hadde J35 Pro var vi tvunget til å bruke mye tid på å kommunisere og klargjøre flere ulike modeller, sier Yaniv. Det tok uker og mange tester, som ikke alltid fungerte. Med vår nye interne mulighet får vi utført de fleste utskriftsjobbene over natten og kan visa våre kunder konseptmodellen allerede dagen etter, avslutter Yaniv.

Protech Stratasys Partner.png


Vil du vite mer?

Kontakt Protech for mer informasjon om hvordan additiv produksjon kan benyttes i din bedrift. Vi hjelper deg med å finne riktige løsninger som både kan effektivisere utviklingsprosesser og redusere produksjonskostnader.

Terje Lund
terje.lund@protechnorge.no
Telefon: 69 25 70 45
Book et Teams- eller telefonmøte direkte med Terje her.


Kontaktskjema

*Obligatoriske opplysninger