Fortus 3D-skrivare på Airbus

08.05.2015

Stratasys fortsetter å påvirke flyindustrien. Flyprodusenten Airbus investerte i slutten av 2014 i et produksjonssystem fra Stratasys og har siden det printet ut over 1 000 deler til det siste A350 XWB.

airbus-additive-manufacturing-stratasys.png

3D-printere økte fleksibiliteten

For Airbus innebar investeringen i en Stratasys FDM 3D-printer raskere produksjonsprosesser for å kunne imøtekomme stramme tidsrammer. Den tradisjonelle produksjonsmetoden som tidligere ble brukt til å fremstille deler, beskrives av Airbus som en risikofaktor for produksjonens tidsrammer. Når man begynte å printe ut deler i en 3D-printer, innså de på Airbus fort at de kunne øke produksjonskjedens fleksibilitet.

ULTEM – utmerket FDM-materiale til flyindustrien

De 3D-printede flydelene er produsert i ULTEM-9085, som gir høyere styrke i forhold til vekten. Materialet er FST-certifisert (Flame, Smoke & Toxicity), som er ideelt for montering i fly. De 3D-printede flydelene i ULTEM gir Airbus sterke og lette komponenter, samt minsker produksjonstider og produksjonskostnader.

- Vi er veldig glad for at Stratasys sine løsninger innen additiv produksjon brukes av Airbus til deres fly A350 sier Dan Yalon, Executive Vice President, Business Development, Marketing & Vertical Solutions for Stratasys. Våre additive produksjonsløsninger kan produsere komplekse detaljer som sikrer tidsfrister og effektiviserer leveringskjeder, avslutter Yalon.
Additiv produksjon minsker avfallskostnadene

Med additiv produksjon reduserer virksomheter, ikke bare Airbus, avfallskostnadene betraktelig sammenlignet med subtraktive produksjonsprosesser som genererer store mengder avfall som koster bedrifter store summer.

Nye produksjonsstrategier med additiv produksjon

For å innføre nye produksjonsstrategier med additiv produksjon, samarbeider Stratasys med flere ledende virksomheter innen ulike bransjer, alt fra fly- og bilindustrien til produsenter av forbruksvarer og medisinsk vitenskap. Ved å innføre additiv produksjon i hele produktets livssyklus, kan virksomheter redusere sine driftskostnader, fordele produksjonen ved ulike instanser og øke produktenes funksjonalitet for å raskt tilpasse seg markedet.

Protech Stratasys Partner.png


Vil du vite mer?

Kontakt Protech for mer informasjon om hvordan additiv produksjon kan benyttes i din bedrift. Vi hjelper deg med å finne riktige løsninger som både kan effektivisere utviklingsprosesser og redusere produksjonskostnader.

Terje Lund
E-post: terje.lund@protechnorge.no
Telefon: 69 25 70 45
Book et Teams- eller telefonmøte direkte med Terje her.


Kontaktskjema

*Obligatoriske opplysninger