Beste industrielle 3D-printeren for karbonfiber

11.03.2022

Fortus 450mc fra Stratasys har blitt kåret til en av de beste industrielle 3D-printere på markedet når det kommer til utskrift i karbonfiber. Industrielle 3D-printere for karbonfiber gjør det enkelt å produsere sterke jigger, fiksturer og produkter for sluttforbruk.

Fortus 450 best industrial 3D printer stratasys.jpg

all3dp.com er et verdensledende magasin innen 3D-printere og 3D-utskrifter. Hvert år velger all3dp.com en rekke ulike 3D-printere som passer best til spesifikke bruksområder.

I år har all3dp.com kåret Fortus 450mc til en av markedets beste industrielle 3D-printer når det kommer til utskrifter i karbonfiber. Industrielle 3D-printere for karbonfiber gjør det enkelt å produsere sterke jigger, fiksturer og produkter for sluttforbruk.

Utskrifter i karbonfiber erstatter metall og stål

Nylon 12CF.jpg3D-utskrift i karbonfiber gir den printede delen styrken av metall og vekten av plast. Karbonfiber har også høy motstandskraft mot varme, kjemikalier og korrosjon. Materiale med karbonfiber gjør sykkelrammer lettere, propellerblader sterkere og industriverktøy mer holdbare.

Selv om karbonfiber har vært et produksjonsmateriale siden 1960-tallet, er det relativt nytt for mange innen 3D-print. Karbonfiber blandet med andre grunnmaterialer av høyytelsesplast forbedrer materialets egenskaper og utvider brukerens applikasjonsområder. I dag erstatter 3D-printede karbonfiberdeler metalldeler i funksjonelle prototyper innen romfarts- og bilindustrien. Andre produkter og verktøy som tidligere ble produsert i stål, produseres nå i karbonfiber i stedet.

Fortus 450 – en markedsledende 3D-printer

Fortus 450mc leverer nøyaktige utskrifter med høy repeterbarhet, hver gang. Den pålitelige ytelsen gjør at brukeren kan skape bærekraftige forsyningskjeder, påskynde ledetider og minske produksjonskostnader. FDM Nylon 12CF-materialet har et høyt karbonfiberinnhold (35 vekt-%), sterk sammenbinding i Z-ledd og høy fyllingsgrad for best styrke. Materialet egner seg for avanserte applikasjonsområder innen industriell produksjon der designere og ingeniører printer funksjonelle prototyper, sluttprodukter og verktøy.

Dessuten støtter Fortus 450mc 13 andre materialer, noe som gjør den til en allsidig 3D-printer.


Link til Best Industrial Carbon Fiber 3D Printers of 2022 by all3dp.com

protech-stratasys-platinum-partner.png


Vil du vite mer?

Kontakt Protech for mer informasjon om hvordan additiv produksjon kan brukes i din virksomhet. Vi hjelper deg med å finne de riktige løsningene som kan effektivisere utviklingsprosesser og redusere produksjonskostnader.

Sigurd Andersen
sigurd.andersen@protechnorge.no
Telefon: 977 67 235
Book et Teams- eller telefonmøte direkte med Sigurd her.

Terje Lund
terje.lund@protechnorge.no
Telefon: 692 57 045
Book et Teams- eller telefonmøte direkte med Terje her.


Kontaktskjema

*Obligatoriske opplysninger