Yrkesskole kompletterer med Studio System+

22.11.2019

Protech har installert Desktop Metal Studio System+ hos yrkesskolen EUC Nordvest i Danmark. Med dette komplementet i sin maskinpark skal EUC Nordvest gi sine elever de beste forutsetningene i deres læring og mulighet til å teste forskjellige produksjonsmetoder.

EUC Nordvest.jpg

EUC Nordvest er en yrkesskole som er en del av en stor utdanningsinstitusjon som tilbyr videregående opplæring, ungdoms- og voksenopplæring i nordvest-Jylland. Bare på EUC Nordvest alene er det 2000 elever, 300 ansatte og undervisningsavdelinger flere steder, inkludert Thisted som nylig har komplettert sin maskinpark med Desktop Metal Studio System+ fra Protech.

–    En metallprinter har lenge stått på vår ønskeliste, sier Bente Homann, spesialkonsulent og avdelingsleder på EUC Nordvest. Da EUC Nordvest ble partner i det nasjonale kunnskapssenteret for automatisering og robotikk, ble det økonomisk mulig for oss å investere.

Elevene får teste ulike produksjonsmetoder

Maskinparken hos EUC Nordvest består av blant annet dreiebenker, freser og 3D-printere fra Stratasys og MakerBot. Alt for at elevene skal ha de beste forutsetningene i sin læring og muligheten til å teste ulike produksjonsmetoder. Med 3D-printere, såkalt additiv produksjon, får elevene kunnskap om ny teknologi og at man ikke lenger behøver å frese og sveise for å lage fysiske gjenstander. Med en komplettering av Desktop Metal Studio System+ kan elevene nå printe ut detaljer i metall.

–    Det er viktig at våre elever blir bevisste på den nyeste teknologien og ikke minst at de lærer å bruke den i det daglige arbeidet, slik at de kan komme inn på arbeidsmarkedet og foreslå innføring av nye teknologier hos bedriftene, sier Bente.

EUC Nordvest 2.jpg

Metallproduksjon uten pulver

For EUC Nordvest er det viktig å skape et så trygt og sikkert arbeidsmiljø som mulig for sine elever. Desktop Metal Studio System+ lager utskrifter ved hjelp av den egenutviklede teknologien BMD (Bound Metal Deposition). Det betyr at 3D-printeren lades med materialstenger som deretter smeltes ned og ekstruderes lag for lag. Materialstengene består av metallpulver som er sammensatt av voks og polymerbindemiddel. Takket være denne teknologien unngår EUC Nordvest hele prosessen med pulverhåndtering.

–    Vi valgte Desktop Metal på grunn av den enkle teknologien som 3D-printeren bruker og at metallpulveret kommer i stenger, slik at vi kan unngå farlige situasjoner med løst pulver i våre lokaler, forteller Bente.

Protech bygger lange kundeforhold

EUC Nordvest og Protech har et kundeforhold som strekker seg tilbake til år 2014 da EUC Nordvest investerte i sin første 3D-printer fra Protech. Og flere 3D-printere har det blitt opp gjennom årene. Den store metallsatsingen som Protech startet, har utvidet muligheten til å dekke flere behov innen additiv produksjon.

–    At EUC Nordvest var en av de første som investerte i en løsning for metallproduksjon, føles ekstra gøy med tanke på den relasjonen vi har bygget opp gjennom årene, sier Thomas Tønnesen, Country Manager i Protech Danmark ApS. Vi er ekstremt stolte over at vi nok en gang får tillit til å levere en løsning til EUC Nordvest og at de er med oss på reisen innen additiv produksjon. At de nå hopper på metall, viser at våre kunder henger med i den utviklingen vi har sett for oss i det nordiske markedet, avslutter Thomas.


Desktop Metal.png