Nye 3D-løsninger til produktdesignere

17.06.2021

Stratasys fortsetter å gjøre sterkt inntrykk på markedet som verdensledende leverandør av 3D-printere, ved å lansere fire nye produkter til sin maskinvare- og programvareportefølje.

Stratasys slår atter igjen på stortrommen og lanserer ytterligere produkter. Maskinvare- og programvareporteføljen kompletteres med to nye PolyJet 3D-printere, J35 Pro og J55 Prime, samt to nye programvarer. Disse produktene er spesielt utviklet for bedrifter som jobber med itererende designprosesser av blant annet forbruksvarer, konsumentelektronikk, opplæring, bil-, luftfart- og medisinsk teknologi.

J35 Pro blir den første 3D-printeren med multimaterialfunksjoner som med fordel kan plasseres direkte på arbeidsbenken. J55 Prime er basert på den tidligere lanserte J55, men som i denne versjonen leveres med muligheten til å printe ut i nye, topp moderne materialer.

-    Med disse nye 3D-printerne og programvarer kan designere raskt og effektivt utvikle emballasjeprototyper med en bemerkelsesverdig realisme som skiller seg ut mot all annen 3D-utskriftsteknologi jeg noensinne har sett, sier Anders Brask, administrerende direktør i Protech Nordic AB.

Stratasys J35 Pro 3D Printer 800px.jpg
Den nye J35 Pro fra Stratasys.

J35 Pro – en 3D-printer til en lav investeringskostnad

Gitt den lave investeringskostnaden og materialutvalget som tilbys i J35 Pro er dette det rimeligste alternativet på markedet akkurat nå. Systemet er kompakt og dermed godt egnet for arbeidsplasser med begrenset plass. Med J35 Pro kan du lage konseptmodeller i full gråskala med høy kvalitet og ekstremt detaljerte teksturer. J35 Pro kan printe ut flere deler i opptil tre ulike materialer samtidig, i en og samme print.

J35Pro-part-2-1024x587.jpg
3D-printede deler fra J35 Pro.

J55 Prime – lag virkelighetsnære fullfargemodeller

Med J55 Prime har Stratasys skapt en prisgunstig fullfargeprinter med flere aktuelle materialer som brukes innen konseptmodellering. Med denne løsningen kan designere lage virkelighetsnære fullfargemodeller med komplekse detaljer, hule mellomrom, i alt fra transparente, til harde og myke detaljer – i en og samme print. Velg mellom materialer som gummilignende Elastico, sterke digitale ABS og VeroContactClear, et sertifisert materiale for applikasjoner som tillater lengre kroppskontakt. I tillegg til disse materialene kan J55 Prime også printe ut i DraftGrey, et kostnadseffektivt konseptmateriale som er ideelt for raske og rimelige iterasjoner i begynnelsen av designprosessen.

3D-printede emballasjeprototyper

Stratasys har utviklet en ny programvaremodul som er tilgjengelig i GrabCAD Print. Det nye emballasjedesignprogrammet gjør det mulig for designere å lage prototyper av fullfargede emballasjer med teksturer, transparens og fleksibilitet.

Programvaremodulen, i kombinasjon med en PolyJet 3D-printer og materialer, hjelper designere med å lage detaljer med ekstremt tynne linjer, som for eksempel lesbar tekst på etiketter. Takket være dette kan designbyråer presentere ultrarealistiske fullfargemodeller til sine kunder, noe som muliggjør raskere beslutningsprosesser.

Programmet er kompatibelt for utskrift i J8 Prime, J7-serien og J55 Prime 3D-printere.

CUPS1-1024x683.jpg
Fullfargede prototyper av CUPS emballasje, laget med PolyJet-teknologi.

Bygg inn gjenstander, hulrom og væsker i dine 3D-utskrifter

Til slutt presenterer Stratasys PolyJet Research Package som blir lansert i september 2021. Programmet er rettet mot akademikere som søker større kontroll over sine PolyJet 3D-utskriftsprosesser. Programvaren gjør det mulig for brukere å legge inn gjenstander, hulrom og væsker i sine utskrifter, samt eksperimentere med 4D-utskriftsgeometrier for å påskynde innovasjon i laboratoriet.


Stratasys Partner logo.jpg Kontakt selger for mer informasjon

Send dine kontaktopplysninger via vårt kontaktskjema eller kontakt vår selger direkte for ytterligere informasjon om disse produkter.

Sigurd Andersen
sigurd.andersen@protechnorge.no
Telefon: 977 67 235
NYTT! Book et Teams- eller telefonmøte direkte med Sigurd her.

Terje Lund
terje.lund@protechnorge.no
Telefon: 692 57 045
NYTT! Book et Teams- eller telefonmøte direkte med Terje her.