30 år som Stratasys partner

14.02.2024

I år feirer Protech 30 år som forhandler av Stratasys 3D-printere. Det er også 30 år siden Protech solgte Nord-Europas første FDM 3D-printer, en maskin fra Stratasys.

Anders Brask och Andy Stratasys.jpg
Til venstre Anders Brask, CEO i Protech, til høyre Andreas Langfeld, President EMEA i Stratasys.

I tre tiår har Protech vært forhandler av Stratasys produkter. Da Protech ble grunnlagt i 1993 var hele verdensmarkedet på rundt 350 maskiner per år, i dag er det annerledes. Sannsynligvis vil like mange bli solgt i løpet av den tiden det tar deg å lese denne artikkelen.

-    1994 fikk Protech tillit av Stratasys til å bygge en sterk partner i Norden, sier Anders Brask, CEO i Protech. Det har vært en utrolig reise som har resultert i Nordens største leverandør av industrielle 3D-printere med egne Protechselskaper i alle de nordiske landene.

Stratasys EMEA President er stolt av Protech

Andreas Langfeld, President EMEA i Stratasys, er stolt over å ha Protech som trofast og stabil representant for Stratasys i Norden.

-    Hos Stratasys er vi glade for å feire 30 år med partnerskap sammen med Protech, sier Andreas. I den raskt utviklende og innovative 3D-printindustrien ser vi vårt lange partnerskap som et bevis på hvor mye vi verdsetter partnerskap og menneskene bak vår daglige virksomhet. Det nivået av tillit og ekspertise vi har bygget sammen med Protech over så mange år, gir våre kunder stabilitet og trygghet for sine tidligere og fremtidige investeringer. Sammen er vi her for å bli, sier Andreas og fortsetter. Protech har vært, er og vil fortsette å være en pålitelig fremtidig leverandør og partner til våre kunder. Vi ser frem til i fellesskap å lede og endre vår bransje i en retning der vi ser kundene tilpasse stadig flere av sine produkter til en mer personlig og bærekraftig verden.

LinkedIn 30 år Partner.jpg
               Bevis på partnerskap, signert av S. Scott Crump, grunnlegger av Stratasys og FDM-teknologien.

Leverte Nord-Europas første FDM 3D-printer

I 1994 leverte Protech Nord-Europas første 3D-printer. Kjøperen var VTC (Verktygstekniskt Centrum i Ystad), som deretter ble GT Prototyper AB og deretter Prototal GTP AB. Det var Protechs styreleder og deleier Evald Ottosson som solgte utstyret. Evald kjøpte også tilbake 3D-printeren på 2000-tallet da den skulle vrakes av daværende kunde. Den er nå et unikt industrihistorisk klenodium som kan sees i Protechs utstilling i Järfälla.

Evald Ottosson_800px.png
Evald Ottosson med den første 3D-printeren han solgte i 1994.

-    Vi kom i kontakt med Stratasys i oktober 1994 og allerede i desember samme år fikk vi en bestilling fra VTC, forteller Evald. Etter avtale fikk vi først bruke 3D-printeren til en utstilling i begynnelsen av 1995. Utstyret vakte enorm oppmerksomhet fordi det var den første 3D-printeren som ble vist på en messe i Norden.

Pålitelige produkter og solid kunnskap

Innad i selskapet er det solid kunnskap om additiv produksjon og eksisterende kunder kommer stadig tilbake. De aller fleste kan ikke tenke seg å bruke annen teknologi enn de pålitelige løsningene som Stratasys leverer.

-    Vi har skapt en uslåelig kompetanse innad i selskapet og vår serviceorganisasjon har et svært godt rykte, sier Anders. Mange av kundene kommer tilbake på grunn av vår fantastiske supportavdeling og vårt lydhøre personale, men også fordi Stratasys produkter er utrolig pålitelige.

Protech Stratasys Partner.png


Kontaktskjema

*Obligatoriske opplysninger