Xact Metal inngår partnerskap med Uddeholm

19.03.2024

Xact Metal utvider innen formverktøyindustrien med nytt, revolusjonerende verktøystål fra Uddeholm.

Xact Metal ingår partnerskap med Uddeholm.png

For å øke tilgjengeligheten av kostnadseffektive løsninger innen metallprint for små og mellomstore bedrifter, utvider Xact Metal sitt tilbud ved å inkludere Corrax-verktøystål for additiv produksjon. Uddeholm, som har sin produksjon i Hagfors, Sverige, er verdens ledende produsent av høytytende verktøystål for industrielle verktøy.

Gjennom samarbeidet med Uddeholm og introduksjonen av Corrax for AM, kan Xact Metals kunder nå dra nytte av et korrosjonsbestandig, koboltfritt verktøy- og formstål som, etter polering, kan oppnå en overflatefinish på A1.

-    Vi er stolte av vårt partnerskap med Uddeholm og muligheten til å tilby deres revolusjonerende Corrax metallpulver, sier Juan Mario Gomez, administrerende direktør for Xact Metal. Vi har nådd et punkt hvor vår kostnadseffektive, høytytende 3D-utskriftsteknologi og Uddeholms materialkunnskap har kommet til det stadiet hvor innføringen av additiv produksjon begynner å gi reell fordel til verktøyproduserende industri. Uddeholms lange historie og praktiske kunnskap innen stålindustrien bidrar med spisskompetanse og innovasjon til vårt samarbeid.

Uddeholm.png

Tradisjonell formverktøyproduksjon har ofte hatt vanskeligheter med å skape optimal kjøling på grunn av begrensningene i de tradisjonelle produksjonsmetodene. Med innføringen av additiv produksjon innen verktøyindustrien markeres en betydelig milepæl. Denne teknologien gir formverktøyprodusenter enestående muligheter til å skape komplekse kjølekanaler som gir optimal kjøling og kortere syklustider.

Vi i Uddeholm er svært glade for vårt samarbeid med Xact Metal, sier Kevin Rochford, Vice President of Sales i Uddeholm. Dette partnerskapet representerer ikke bare et fremskritt innen additiv produksjon, men også begynnelsen på en ny æra for form- og verktøyindustrien. Her møtes kompleksitet og effektivitet, tradisjon og innovasjon. Med vår lange historie innen stålindustrien ser vi dette som et naturlig skritt fremover.

I tillegg til de tekniske fremskrittene er miljøfordelene ved Corrax-pulveret også bemerkelsesverdige. Uddeholms bærekraftige produksjonsmetoder prioriterer bruk av fossilfri elektrisitet for å oppnå en fossilfri pulverfremstillingsprosess.

Xact Metal og Uddeholm vil presentere dette banebrytende samarbeidet på NPE 2024, der deltakerne får muligheten til å lære mer om Corrax verktøystålpulver og dets revolusjonerende innvirkning på verktøy- og støpeindustrien.

XactMetalLogo.png


Vil du vite mer?

Kontakt Protech for mer informasjon om hvordan additiv produksjon kan benyttes i din bedrift. Vi hjelper deg med å finne riktige løsninger som både kan effektivisere utviklingsprosesser og redusere produksjonskostnader.

Terje Lund
E-post: terje.lund@protechnorge.no
Telefon: 69 25 70 45
Book et Teams- eller telefonmøte direkte med Terje her.


Kontaktskjema

*Obligatoriske opplysninger