Stratasys FDM 3D-printere

Stratasys profesjonelle FDM 3D-printere egner seg til produksjon av konseptmodeller, jigger, fixturer og sluttprodukter.

Stratasys brede sortiment av FDM 3D-printere og materiale er egnet til brukere i design- og produksjonsmiljøer, men også til kreative bedrifter med høye krav til sluttresultatet. Med en FDM 3D-printer kan man printe ut holdbare og sterke modeller for funksjonstesting og sluttprodukter.

 • uPrint SE Plus

  Brukervennlig printer som passer til den som vil ha større byggevolum enn uPrint SE samt muligheten til å printe ut i farger.

 • Stratasys F170

  Stratasys profesjonelle 3D-printer for kontoret. Alle 3D-Printere i Stratasys F123 familien har fantastisk presisjon, høy utskriftskvalitet ...

 • Stratasys F270

  Stratasys profesjonelle 3D-printer for kontoret. Alle 3D-Printere Stratasys F123 familien har fantastisk presisjon, høy utskriftskvalitet og...

 • Stratasys F370

  Stratasys profesjonell 3D-printere for kontoret. Alle 3D-printere Stratasys F123 familien har fantastisk presisjon, høy utskriftskvalitet og...

 • Fortus 380mc

  Det nyeste FDM-systemet fra Stratasys, Fortus 380mc, printer raskt ut 3D-modeller. Velg mellom flere ulike modellmaterialer når du skal produ...

 • Fortus 450mc

  Den nye Fortus 450mc bygger raskere enn den tidligere modellen, Fortus 400mc. Velg blant åtte ulike modellmaterialer når du skal produs...

 • Fortus 900mc

  Høyere ytelse, høyere presisjon og større byggevolum enn noen annen modell fra Stratasys.

 •  

  FDM 3D-printere fra Stratasys

  Stratasys FDM (Fused Deposition Modeling) 3D-printere og produksjonssystem finnes i flere ulike prisklasser. Det som skiller dem fra hverandre er blant annet 3D-printerens utskriftskvalitet og byggevolum. Stratasys 3D-printere strekker seg fra uPrint med et byggevolum på 203 x 152 x 152 mm, til det største produksjonssystemet Fortus 900 mc som bygger modeller opp til 914 x 610 x 914 mm.

 • Bruksområder

  Stratasys FDM 3D-printere hjelper bedrifter til å gjøre sine idéer om til vellykkede produkter. Ved å printe ut digitale modeller i ABS kan designere og ingeniører funksjonsteste, evaluere og forbedre sine design på en rask og effektiv måte. Hvis man oppdager og korrigerer konstruksjonsfeil i en tidlig fase av designsyklusen, kan man spare tid og raskere få ut produktet på markedet. 3D-printere hjelper også designere i å formidle sine idéer med fysiske modeller til medarbeidere og kunder.

  Stratasys store produksjonssystem, Fortus-familien, har et bredt utvalg av materiale med blant annet bøybare Nylon12 og det sterke Ultem 9085. Med disse materialene kan man printe ut solide prototyper som kan funksjonstestes i tøffe miljøer med høye temperaturer. Printede prototyper i disse materialene brukes i mange tilfeller som sluttprodukter innen bil- og flyindustrien.

  De mindre variantene av Stratasys FDM 3D-printere, f.eks. uPrint SE Plus, egner seg ypperlig til videregående skoler og universitet. Les mer om bruksområdene.

 • Stratasys-FDM-3D-skrivare-Protech.jpg

 • Minimer spillmateriale og tid på dobbeltarbeid

  Med tradisjonelle produksjonsmetoder (f.eks. fresing av tre eller utskjæringer i frigolitt) kan det ofte bli dyrt å korrigere et design. Med en 3D-printer kan man forhindre unødvendig spillmateriale og unngå tidkrevende utarbeidinger av en ny prototype fra bunnen av. Industridesignere og ingeniører kan med 3D-printere gjøre digitale forandringer av designet med noen enkle tastetrykk, for så å printe ut en ny modell på noen få timer.

 • Hva betyr Fused Deposition Modeling?

  Fused Deposition Modeling (FDM) er en velutprøvet metode for 3D-printere som ble oppfunnet på slutten av 1980-tallet. En Stratasys FDM 3D-printer bygger, etter en digital modell (.stl-fil), lag-på-lag ved å smelte ned termoplast til en flytende tilstand. Deretter ekstruderes plasten som legges ut i strenger på hverandre og størkner umiddelbart.

  Plattformen som utskriften bygges på senkes etter hvert lag for å gjøre plass til neste lag, helt til modellen er ferdigbygget. Høyden og bredden på det som kan printes ut avgjøres av maskinens størrelse og dens rekkevidde i lengde, bredde og høyde.

  FDM-teknologien er unik og gir muligheten til å printe ut modeller med alle tenkelige vinkler og former. Med støttemateriale bygger 3D-printeren modeller med hulrom og bevegelige deler, som f.eks. jigger og fixturer. Støttematerialet brytes enkelt bort eller oppløses ved å legge modellen i en rensestasjon.

 • Om Stratasys

  Stratasys ble stiftet i 1989 og er idag verdens største produsenter av 3D-printere og produksjonssystem. Grunnleggerne av selskapet er S. Scott Crump og hans kone Lisa Crump. Den anerkjente FDM-teknologien som Stratasys 3D-printere bruker, oppfant S. Scott Crump i 1989. Alle Stratasys FDM 3D-printere blir produsert  i Stratasys fabrikker i Minnesota, USA.

  I løpet av årene har Stratasys kjøpt opp Objet og MakerBot.

  Kontakt oss gjerne hvis du vil vite mer!

 • Kontakt selger

  Våre dyktige selgere er tilgjengelige for å gi deg informasjon og svar på dine spørsmål om Stratasys FDM 3D-printere. Kontakt en selger direkte eller send din kontaktinformasjon via vårt kontaktskjema så kontakter vi deg så snart som mulig.

  Sigurd Andersen
  sigurd.andersen@protech.se
  Telefon: +47 977 67 253

  Terje Lund
  terje.lund@protech.se
  Telefon: +47 69 25 70 45

 • Om Protech

  Protech har vært på markedet i over 20 år og er Nordens forhandler av Stratasys 3D-printere. Våre ansatte har lang erfaring med Stratasys produkter. Vi har levert over 1.500 Stratasys FDM 3D-printere siden1994. Les mer om Protech her »

  Stratasys Partner logo 2016_300px.png