Stratasys FDM 3D-printere

Stratasys profesjonelle FDM 3D-printere egner seg til produksjon av konseptmodeller, jigger, fixturer og sluttprodukter.

Stratasys brede sortiment av FDM 3D-printere og materiale er egnet til brukere i design- og produksjonsmiljøer, men også til kreative bedrifter med høye krav til sluttresultatet. Med en FDM 3D-printer kan man printe ut holdbare og sterke modeller for funksjonstesting og sluttprodukter.

 • uPrint SE Plus

  Brukervennlig 3D-printer med en byggevolum på 203 x 203 x 152 mm og muligheten til å printe ut i ni farger.

 • Stratasys F123

  Stratasys F123-serie består av tre pålitelige og brukervennlige 3D-printere. En utmerket løsning for designere som vil ha en sti...

 • Fortus 380mc

  Fortus 380mc er en driftsikker 3D-printer som arbeider med høy hastighet. Den har et bredt materialutvalg med solide konstruksjonsplaster. P...

 • Fortus 380mc Carbon Fiber Edition

  Fortus 380mc Carbon Fiber Edition er den ultimate 3D-printeren for en driftsikker produksjon av solide og robuste utskrifter i ASA og karbonfiberfo...

 • Fortus 450mc

  Fortus 450mc bygger komplekse 3D-modeller med høy hastighet. Velg blant ulike modellmaterialer når du skal produsere dine modeller.

 • Stratasys F900

  Stratasys F900 er en pålitelig 3D-printer som printer ut de mest komplekse utskrifter med svært høy presisjon.

 • FDM 3D-printere fra Stratasys

  Stratasys FDM (Fused Deposition Modeling) 3D-printere og produksjonssystem finnes i flere ulike prisklasser. Det som skiller dem fra hverandre er blant annet 3D-printerens utskriftskvalitet og byggevolum. Stratasys 3D-printere strekker seg fra uPrint SE Plus med et byggevolum på 203 x 152 x 152 mm, til den største 3D-printeren Fortus 900mc som bygger 3D-modeller opp til 914 x 610 x 914 mm.

 • Bruksområder

  Stratasys FDM 3D-printere hjelper bedrifter til å gjøre sine idéer om til vellykkede produkter. Ved å printe ut digitale modeller i ABS kan designere og ingeniører funksjonsteste, evaluere og forbedre sine design på en rask og effektiv måte. Hvis man oppdager og korrigerer konstruksjonsfeil i en tidlig fase av designsyklusen, kan man spare tid og raskere få ut produktet på markedet. 3D-printere hjelper også designere i å formidle sine idéer med fysiske modeller til medarbeidere og kunder.

  Stratasys store produksjonssystem, Fortus-familien, har et bredt utvalg av materiale med blant annet bøybare Nylon12 og det sterke Ultem 9085. Med disse materialene kan man printe ut solide prototyper som kan funksjonstestes i tøffe miljøer med høye temperaturer. Printede prototyper i disse materialene brukes i mange tilfeller som sluttprodukter innen bil- og flyindustrien.

  De mindre variantene av Stratasys FDM 3D-printere, f.eks. uPrint SE Plus, egner seg ypperlig til videregående skoler og universitet. Les mer om bruksområdene.

 • Stratasys-FDM-3D-skrivare-Protech.jpg

 • Minimer spillmateriale og tid på dobbeltarbeid

  Med tradisjonelle produksjonsmetoder (f.eks. fresing av tre eller utskjæringer i frigolitt) kan det ofte bli dyrt å korrigere et design. Med en 3D-printer kan man forhindre unødvendig spillmateriale og unngå tidkrevende utarbeidinger av en ny prototype fra bunnen av. Industridesignere og ingeniører kan med 3D-printere gjøre digitale forandringer av designet med noen enkle tastetrykk, for så å printe ut en ny modell på noen få timer.

 • Hva betyr Fused Deposition Modeling?

  Fused Deposition Modeling (FDM) er en velutprøvet metode for 3D-printere som ble oppfunnet på slutten av 1980-tallet. En Stratasys FDM 3D-printer bygger, etter en digital modell (.stl-fil), lag-på-lag ved å smelte ned termoplast til en flytende tilstand. Deretter ekstruderes plasten som legges ut i strenger på hverandre og størkner umiddelbart.

  Plattformen som utskriften bygges på senkes etter hvert lag for å gjøre plass til neste lag, helt til modellen er ferdigbygget. Høyden og bredden på det som kan printes ut avgjøres av maskinens størrelse og dens rekkevidde i lengde, bredde og høyde.

  FDM-teknologien er unik og gir muligheten til å printe ut modeller med alle tenkelige vinkler og former. Med støttemateriale bygger 3D-printeren modeller med hulrom og bevegelige deler, som f.eks. jigger og fixturer. Støttematerialet brytes enkelt bort eller oppløses ved å legge modellen i en rensestasjon.

 • Om Stratasys

  Stratasys ble stiftet i 1989 og er idag verdens største produsenter av 3D-printere og produksjonssystem. Grunnleggerne av selskapet er S. Scott Crump og hans kone Lisa Crump. Den anerkjente FDM-teknologien som Stratasys 3D-printere bruker, oppfant S. Scott Crump i 1989. Alle Stratasys FDM 3D-printere blir produsert  i Stratasys fabrikker i Minnesota, USA.

  I løpet av årene har Stratasys kjøpt opp Objet og MakerBot.

  Kontakt oss gjerne hvis du vil vite mer!