KUKA bruker MakerBot i produksjon

12.02.2018

KUKA kan tilby sine kunder raske leveringstider takket være den effektive produksjonsflyten som skapes ved hjelp av MakerBot Replicator Z18.

MakerBot KUKA.jpg

KUKA Development & Technology Center i Tyskland bruker MakerBot Replicator Z18 i produksjon av robotarmer. De jobber med løsninger og automatisering av robotarmer til nesten alle industriområder over hele verden. Med 3D-printere kan de lage applikasjonsverktøy på kort tid og dermed tilby rask leveringstid til sine kunder. ”Uten additiv produksjon hadde vi ikke vært like fremgangsrike som vi er i dag”, sier Otmar Hornsberg, head of Application Engineering Team, KUKA.

Printer ut på natten og monteres dagen etter

Applikasjonsteamet bruker 3D-utskriftene tidlig i utviklingsfasen og kan raskt gå videre. Takket være det store byggevolumet i MakerBot Replicator Z18 kan de printe ut deler i fullskala til deres robotarmer. MakerBot Replicator Z18 brukes også til spesialtilpassede applikasjonsverktøy som kan printes ut over natten og monteres dagen etter. ”Additiv produksjon er svært viktig, for hver applikasjon er ulik og alt er spesialtilpasset.” Thomas Schmidberger, Application Engineer, KUKA.

UltiMaker-Main-Logo-200px-high-transparent-light-2.png


Vil du vite mer?

Kontakt Protech for mer informasjon om hvordan additiv produksjon kan benyttes i din bedrift. Vi hjelper deg med å finne riktige løsninger som både kan effektivisere utviklingsprosesser og redusere produksjonskostnader.

Terje Lund
E-post: terje.lund@protechnorge.no
Telefon: 69 25 70 45
Book et Teams- eller telefonmøte direkte med Terje her.


Kontaktskjema

*Obligatoriske opplysninger