Kundehistorier

Hvordan gjør andre det? Les om kunder som bruker 3D-printere fra Stratasys, Desktop Metal og MakerBot.

For å inspirere og fortelle hvordan andre bruker 3D-printere fra Stratasys, Desktop Metal og MakerBot har vi her samlet ulike kundehistorier. Les hvordan andre bruker 3D-teknologien innen sine virksomheter og applikasjonsområder. Hvordan kan 3D-teknologien effektivisere utviklingsprosesser og redusere produksjonskostnader hos deg?

 • Kundberättelser-Protech-Stratasys-3D skrivare-Desktop Metal.jpg

 • Nylon 12CF for lette prototyper

  Onewheel produserer unike motoriserte skatebordbrett. Sluttproduktene blir hovedsakelig produsert i aluminium og derfor er det nødvendig med sterke og stive prototyper som samtidig skal opprettholde en lett vekt. Onewheel bruker Nylon 12CF, som tåler de aller tøffeste funksjonstestene.

  Med 3D-printere i egen regi kan de raskt iterere mellom ulike prosjekter og gjøre funksjonstester direkte.

  Se film på Stratasys.com »

 • Metalldeler til forbrenningsmotorer

  Lumenium utvikler forbrenningsmotorer med unike konstruksjoner. Med et Desktop Metal Studio System produserer konstruktørene lette komponenter i metall. Styrken i komponentene er A og O, samtidig som det stilles høye krav til nøyaktighet. De printede delene har avanserte geometrier og tåler høye temperaturer.

  Med Desktop Metal 3D-printer har Lumenium økt muligheten til å iterere mellom ulike komponenter.

  Les hele artikkelen her »

 • Prototyper i karbonfiber holder mål

  Utah Trikes produserer spesialtilpassede rullestoler, trikes og quads. Med 3D-printere kan de på en kostnads- og tidseffektiv måte printe ut meget sterke prototyper i karbonfiberforsterket Nylon. Prototypene brukes til avanserte funksjonstester, hvor man f.eks. prøver ut kjøretøyene i opp- og nedoverbakker.

  Utskrifter i Nylon 12CF har vist seg å være det eneste materialet som tåler selskapets tøffe funksjonstester.

  Les hele kundehistorien her »

 • Bildspel - Kundberättelser.jpg

 • Printer ut kundetilpassede produkter

  Premo produserer kundetilpassede grep med MakerBot Replicator+ og Stratasys Fortus 450mc. Først lages et personlig grepavtrykk i en masse som 3D-skannes og omgjøres til en digital fil. Den første prototypen printes ut med MakerBot Replicator+ for å verifisere at grepet er riktig.

  Sluttproduktet printes så ut i Fortus 450mc fra Stratasys og etterbehandles deretter i henhold til kundens ønsker med f.eks. lakkering.

  Les hele kundehistorien her »

 • Serieproduksjon av sluttprodukter

  Teledyne RESON A/S bruker en Fortus 380mc fra Stratasys til å printe ut sluttprodukter som de deretter monterer i sitt 3D-skanningsutstyr. Dette brukes for å undersøke og kartlegge havbunnen. Hvert år printer bedriften ut mindre serieproduksjoner på 50–100 deler, noe som har minimert deres lagerhåndtering.

  Med en 3D-printer i egen regi har man gjort betydelige besparelser i produksjonen, i tillegg til at ingeniørene kan arbeide mer fritt gjennom hele produksjonslinjen.

  Les hele kundehistorien her »

 • Rask prototypeproduksjon

  Thule har en høy produksjonsflyt av prototyper i et par Fortus 250mc. Prototypene brukes til å gjøre evalueringer og verifikasjoner av ulike produktideer raskt og enkelt i de tidlige stadiene av utviklingsfasen. Med 3D-printere i egen regi får Thule sluttprodukter raskere og uten noen mellomledd.

  Takket være høy driftssikkerhet er 3D-printerne hos Thule i gang døgnet rundt for å møte prototypeteamets høye arbeidstempo.

  Les hele kundehistorien her »

 • Bildspel - Kundberättelser - Protech - Stratasys.jpg

 • Konseptmodeller for den rette følelsen

  Thermos har høye designkrav for sine produkter, som skal se og føles riktig ut ved evaluering og verifisering. Med både FDM og PolyJet 3D-printere fra Stratasys, kan deres konstruktører printe ut så mange fysiske iterasjoner som kreves for å nå det perfekte sluttproduktet så raskt som mulig.

  Hvis designet må justeres, kan en ny utskrift settes i gang med noen enkle tastetrykk.

  Les hele kundehistorien hos Stratasys.com »

 • Printer ut arkitekturmodeller

  Mitekgruppen produserer bl.a. arkitekturmodeller og skallmodeller. Når Stockholms Stad i år 2005 ba om en modell av Stockholms bykjerne i en skala 1:1000, besluttet man å investere i en Stratasys 3D-printer. Med 3D-printeren ble modellen ferdig på seks måneder, mens en modell laget for hånd ville tatt flere år.

  Utstillingsmodellen utgjorde totalt 48 kvadratmeter med over 10 000 bygninger.

  Les hele kundehistorien her »

 • Funksjonsmodeller for motorer

  Ducati produserer motorsykler med nyskapende design, unike motorer og avansert teknologi. Med 3D-printere i egen regi printer konstruktører ut funksjonelle prototyper og konseptmodeller, noe som reduserer ledetiden fra idé til en ferdig motorsykkel. Utskriftene funksjonstestes og verifiseres nøye før man går videre til neste steg.

  I tillegg til kortere ledetider, reduseres kostnadene og hvert prosjekt blir enklere å budsjettere.

  Les hele kundehistorien hos Stratasys.com »


 • Kontakt selger

  Våre dyktige selgere er behjelpelig med å gi deg den informasjonen du trenger og svarer på dine spørsmål om additiv produksjon. Kontakt en selger direkte eller send dine kontaktopplysninger via vårt kontaktskjema.

  Sigurd Andersen
  sigurd.andersen@protechnorge.no
  Telefon: +47 977 67 235

  Terje Lund
  terje.lund@protechnorge.no
  Telefon: +47 69 25 70 45

 • Ordreavdelingen

  Kontakt vår ordreavdeling hvis du har spørsmål om materialbestillinger eller vil legge inn en ordre.
  Ring oss på 08 - 594 708 00 så settes du i direkte kontakt med en av våre ansatte i ordreavdelingen.

  E-post: order@protechnorge.no

 • Om Protech

  Protech har vært på markedet i 25 år og er Nordens ledende leverandør av 3D-printere. Vi har lang erfaring med additiv produksjon og bistår deg gjerne med uforpliktende rådgivning. Les mer om Protech her »

  Protech 25 years.png