Gjenoppbygg ødelagte reservedeler

Hva gjør du hvis noe går i stykker på et dyrt utstyr og forhandleren ikke lenger leverer reservedeler? Vi har svaret nedenfor. Les og la deg inspirere av hvordan additiv produksjon kan hjelpe deg med å gjenskape ødelagte reservedeler.

Yamaha Skoterdel.png

Hold liv i dine dyre maskiner og utstyr ved hjelp av additiv produksjon, også kalt 3D-utskriftsteknologi. Bruk de uendelige mulighetene til 3D-utskriftsteknologi for å vedlikeholde og reparere maskinene dine på en enkel og kostnadseffektiv måte. Ved å produsere egne deler som kan erstatte det som er ødelagt, reduserer du ikke bare kostnader, men også nedetid i produksjonen samt miljøpåvirkning.

Protech ble kontaktet av en eier av en eldre Yamaha snøscooter. Problemet var at det var helt umulig å få tak i en reservedel. Med hjelp fra Protech kunne eieren i løpet av kort tid motta en ny del for å erstatte den ødelagte. Eksempelet nedenfor kan brukes på alle slags reservedeler, enten det er til en snøscooter eller industriell maskin.

Laptop och skanner.pngTrinn 1: Skann

Det første trinnet var å skanne den ødelagte delen. Delen hadde svært kompleks geometri, men dette hindret ikke skanneprosessen, som totalt tok 45 minutter. Vår applikasjonsspesialist brukte 3D-skanneren FreeScan Combo fra SHINING3D. Resultatene fra skanningen ble bearbeidet i programvaren og resultatet ble en tett STL-fil med ekstremt høy detaljrikdom.

Trinn 2: Reversed Engineering

Skannedataene ble deretter importert til QuickSurface, hvor vår CAD-spesialist kunne starte den digitale reparasjonen og gjenskape detaljene. QuickSurface inneholder fantastiske verktøy for reverse engineering og i kombinasjon med nøyaktige og pålitelige skannedata kan mange detaljer fullføres raskt. Deretter ble konstruksjonen eksportert til CAD-programmet TopSolid'Design, hvor den endelige detaljmodelleringen ble utført.

Trinn 3: 3D-print

Den endelige konstruksjonen ble deretter 3D-printet i en Stratasys F770. Resultatet ble perfekt ved første utskrift og kunne erstatte den ødelagte detaljen direkte på scooteren. Detaljen ble printet i ASA, et materiale med høy UV-stabilitet og styrke, som er perfekt for applikasjoner som skal brukes i et utendørs miljø.

Printa reservdelar.png

Konklusjon:

  • Hvis man kan produsere en detalj med denne komplekse geometrien, kan man lage hvilken som helst reservedel.
  • Reduser klimaavtrykket ved å vedlikeholde og reparere det som er ødelagt.
  • Dette eksempelet er spesielt nyttig når forhandleren ikke lenger kan skaffe reservedeler for et spesifikt produkt.

Så, hvis du noen gang befinner deg i en situasjon der en reservedel går i stykker og forhandleren ikke lenger har den tilgjengelig, kan 3D-utskriftsteknologi være et kraftig verktøy for å løse problemet og holde maskiner og utstyr i live lenger!

Broken Replacement Part.png

Skoter Yamaha reservdel.png

PROTECH LOGO_for light backgrounds.png


QUICKSURFACE logo.png
➡️ Prøv QUICKSURFACE kostnadsfritt i 30 dager.



Kontaktskjema

*Obligatoriske opplysninger