Skann og 3D-print dine reservedeler

Ikke la produksjonen stoppe opp på grunn av en manglende reservedel. Med noen enkle trinn kan du selv ta kontroll over produksjonen av reservedeler med 3D-skanning og 3D-printing.

Skanna och 3D-printa dina reservdelar.png

Dessverre er det vanlig at leverandører slutter å produsere reservedeler til eldre maskiner og utstyr. Når en reservedel er utgått fra sortimentet, kan det bli nærmest umulig å finne en erstatningsdel og til slutt kan det bli en veldig dyr historie.

I dette eksempelet løser vi problemet med et ødelagt venstre håndtak på en luke. Men konseptet kan brukes på alle typer reservedeler som må speilvendes og produseres.

Trinn 1: Skann objektet

Det første steget var å demontere det intakte høyre håndtaket. Vår applikasjonsspesialist sprayet et tynt lag med AESUB-skannespray på håndtaket for å redusere refleksjoner i de kromede detaljene under skanningen. Håndtaket ble skannet med FreeScan Combo fra SHINING3D. Dataene fra skanneren ble bearbeidet og slått sammen til en tett og utskrivbar STL-fil med svært høy nøyaktighet og presisjon.Laptop och 3D-skanner.png

Trinn 2: Klargjør for 3D-printer og speilvending

Det skannede objektet speilvendes og klargjøres enkelt i programvaren for 3D-printeren, Materialise Magics for Xact Metal. Resultatet; en STL-fil av et venstre håndtak, klar til å bli printet.

Trinn 3: 3D-utskrift

Objektet ble 3D-printet i Xact Metal XM200C i materialet 316L. Resultatet var perfekt ved første utskrift og kunne erstatte det ødelagte håndtaket. Dersom det er behov for jevne og blanke overflater, kan man alltid utføre etterarbeid som sliping og polering av 3D-printede metalldeler.

Hvorfor skal jeg investere i additiv produksjon?

  • Kostnadseffektivt: Forleng levetiden til dyre maskiner og utstyr.
  • Ta kontroll over vedlikehold og reparasjon: Ved å produsere reservedeler selv kan du unngå produksjonsstans på grunn av manglende deler.
  • Ubegrensede muligheter: Bare fantasien setter grenser for hva du kan lage med additiv produksjon.
  • Miljøaspektet: Reparasjon av eksisterende utstyr er nesten alltid det beste valget med tanke på miljøbelastning.

PROTECH LOGO_for light backgrounds.png



Kontaktskjema

*Obligatoriske opplysninger