Oppdaterer 3D-printere med støtte fra klinisk forskning

07.12.2020

Med støtte fra klinisk forskning har Stratasys videreutviklet 3D-printeren J750 Digital Anatomy™ for å gi realistisk simulering og følelse av funksjonelle benmodeller.

Nyhet - Stratasys Advanced Bone.jpg

Stratasys videreutvikler sin J750 Digital Anatomy™ 3D-printer. De nye forskningsstudiene verifiserer den biomekaniske nøyaktigheten til 3D-printede ortopediske modeller.

3D-utskrifter er ifølge forskning biomekanisk realistiske

Utskrifter med avanserte benegenskaper er ikke lenger bare realistiske visuelt, men også biomekanisk realistiske, ifølge forskningsstudier. En programvareoppdatering til J750 Digital Anatomy™ gjør det mulig å printe ut 3D-modeller som etterligner porøse benstrukturer, fibervev og leddbånd som oppfører seg akkurat som menneskelig ben.

Forskere ved Computational Mechanics and Experimental Biomechanics Lab ved Tel Aviv University har gjennomført en klinisk evaluering av egenskapene til benmodeller som ble printet ut på Digital Anatomy-systemet. Med spesielt fokus på hvor nøyaktig de replikerte skrutrekkerkraften og dreiemomentet med kortikale og trabekulære skruer. Studien konkluderte med at ortopediske skruer i de 3D-printede modellene hadde en like haptiskt respons som på menneskelig ben.

En annen studie utført av forskere ved Technion Institute of Technology's Materials and Engineering Laboratory i Israel sammenlignet den mekaniske nøyaktigheten av 3D-printede ryggradsmodeller sammenlignet med menneskelige rygger. Studien kunne vise at de 3D-printede modellene av korsryggen på en meget presis måte replikerte bevegelsesområdet som man kan lese om i publisert litteratur om menneskets rygg.

Les den opprinnelige artikkelen her.


Stratasys Logo Protech Kundcase.jpg

Kontakt selger

Kontakt en selger direkte eller send din kontaktinformasjon via vårt kontaktskjema så kontakter vi deg så snart som mulig.

Terje Lund
terje.lund@protechnorge.no
Telefon: 69 25 70 45

Sigurd Andersen
sigurd.andersen@protechnorge.no
Telefon: 977 67 235