Komposittklar 3D-printer til fabrikkgulvet

12.05.2022

Stratasys kompletterer produktutvalget med to nye 3D-printere klare for utskrift i karbonfiberforsterkede materialer. Disse produktene utvider dermed bruksområdene innen additiv produksjon på fabrikkgulvet.

Using F123 CR FDM Printer_webb.jpg

Stratasys tar additiv produksjon til et nytt nivå og lanserer to komposittklare 3D-printere, F190CR og F370CR. Begge systemene er kompatible med karbonfiberforsterkede materialer som ABS-CF10 og Nylon-CF10, samt opptil seks høyytelses termoplaster. Disse materialene skaper et bredere bruksområde for krevende produksjonsapplikasjoner.

Nya skrivare från Stratasys.jpgF190CR og F370CR er et utmerket valg for bedrifter og industri som savner muligheten til å, på en driftssikker måte, lage produksjonsverktøy, jigger og fiksturer og prototyper med komposittmaterialer og andre materialer som oppfyller industriell kvalitet. De nye 3D-printerne leverer sterke, stive og kjemisk motstandsdyktige utskrifter.

Applikasjoner:

  • Jigger og fiksturer
  • Gripdon
  • Produksjonsverktøy
  • Funksjonelle prototyper
  • Produksjonsdeler i lite volum

Last ned Stratasys material- og applikasjonsveiledning.

Slår nærmeste konkurrenter

Utskriftsmetoden i den nye produktserien består av den velprøvde FDM-teknologien fra Stratasys. Studier har vist en 100% driftssikkerhet i F123CR-serien, noe som slår den nærmeste konkurrenten med 21%.

Sammenlignet med konkurrerende produkter, tilbyr Stratasys sin nye 3D-printer et bredere utvalg av materialer, større byggevolum, bedre støttematerialer og lavere materialkostnader.

Med en større og fullt oppvarmet byggeplass i både F190CR- og F370CR-printerne, kan produsenter printe ut høyere deler enn det som er mulig i konkurrentenes 3D-printere.

60% sterkere nylonmateriale

Soft Jaws - FDM Nylon CF10_800px.jpgStratasys har også lansert FDM Nylon-CF10, et nytt komposittmateriale for 3D-printerne i F123-serien. Materialet er over 60% sterkere og nesten tre ganger så stivt som basis nylonmaterialet. Karbonfibermaterialet er bare ett av mange termoplastiske materialer som er tilgjengelige for printerne i F123-serien. Med Stratasys støttemateriale får produsenter muligheten til å printe ut hvilken som helst geometri uten begrensninger.


Systemspesifikasjoner

Stratasys F190CR

Byggevolum: 305 x 254 x 305 mm
Materiale: ABS-M30, ABS-CF10, ASA, FDM Nylon-CF10, TPU-92A
Materialrom: 2 stk, 1 for modellmateriale og 1 for supportmateriale
Programvare: GrabCAD Print

Stratasys F370CR

Byggevolum: 355 x 254 x 355 mm
Materiale: ABS-M30, ABS-CF10, ABS-ESD7, ASA, Diran 410MF07, FDM Nylon-CF10, PC-ABS, TPU-92A
Materialrom: 4 stk, 2 for modellmateriale og 2 for supportmateriale
Programvare: GrabCAD Print og Insight software

protech-stratasys-platinum-partner.png


Vil du vite mer?

Kontakt Protech for mer informasjon om hvordan additiv produksjon kan brukes i din virksomhet. Vi hjelper deg med å finne de riktige løsningene som kan effektivisere utviklingsprosesser og redusere produksjonskostnader.

Sigurd Andersen
sigurd.andersen@protechnorge.no
Telefon: 977 67 235
Book et Teams- eller telefonmøte direkte med Sigurd her.

Terje Lund
terje.lund@protechnorge.no
Telefon: 692 57 045
Book et Teams- eller telefonmøte direkte med Terje her.


Kontaktskjema

*Obligatoriske opplysninger