Ny teknologi for 3D-utskrift i masseproduksjon

25.03.2021

Stratasys presenterer den nye innovative SAF-teknologien som er utviklet for å kunne produsere store mengder komponenter i et høyt tempo. SAF blir den første pulverbaserte utskriftsmetoden fra Stratasys.

Nyhet - SAF Stratasys.jpg

Protech kan nå dele de første detaljene rundt den nye SAF-teknologien i Stratasys kommende produksjonsplattform kalt H-serien. En serie 3D-printere med den pulverbaserte utskriftsmetoden SAF (Selective Absorption Fusion) som gir en høy nøyaktighet og repeterbarhet for serieproduksjon av sluttprodukter til bilindustrien, forbruksvarer, elektronikk og industrielt utstyr.

–    Vi har i lang tid opplevd at markedet har etterspurt en ny stabil utskriftsmetode for additiv produksjon til store produksjonsvolumer, sier Anders Brask, VD for Protech. Med sin raske utskriftshastighet og høye utskriftskvalitet vil SAF løse mange nordiske kunders behov.

SAF.jpg

Masseproduksjon der ikke noe materiale går til spille

Stratasys har, i samarbeid med XAAR3D, i løpet av de siste ti årene forsket og utviklet SAF-teknologien. Teknologien ligner på MJF (Multi Jet Fusion) men inneholder en rekke tekniske innovasjoner som gir klare fordeler sammenlignet med MJF. Man har blant annet sikret et unikt pulverhåndteringssystem som betyr at nødvendig pulver alltid fordeles over hele byggeflaten. Alt av eventuelt overflødig pulver kan gjenbrukes, noe som minimerer pulverets termiske eksponering og minsker pulverets aldring. Dette resulterer i betydelige kostnadsbesparelser. SAF-teknologien tilbyr også en klar forbedring av fordeling av varmen over hele byggeflaten. Disse fordelene og en rekke andre tekniske innovasjoner gir en høyere kvalitet på detaljene, forbedret effektivitet, raskere ledetid og økt lønnsomhet.

–    Stratasys er et solid varemerke som tilbyr produkter med høy driftssikkerhet og kvalitet, sier Evald Ottosson, salgssjef i Protech. Vi har sett hvordan behovet for masseproduksjon har økt de siste årene. Derfor føles det bra å kunne tilby en 3D-printerløsning som dekker dette behovet og som samtidig fører til konkurransedyktige kostnader per 3D-printet detalj for kunden.

Stratasys nye 3D-printer basert på SAF-teknologien vil bli presentert i april i år og starte opp med levering til kundene i løpet av høsten 2021.

Skrivehode med eksepsjonell pålitelighet

SAF-teknologien bruker en væske kalt HAF (High Absorbing Fluid) som reagerer på infrarødt lys. HAF-væsken legges ut med et industrielt utviklet Piezo-elektrisk skrivehode med eksepsjonell driftssikkerhet. Dette laget eksponeres deretter av den infrarøde lyskilden, som får overflaten som er behandlet med HAF til å smelte sammen.

Denne prosessen gjentas lag for lag til delen er ferdig. SAF bruker også den patenterte Big Wave-pulverhåndteringen for å fordele pulver jevnt over byggeflaten og beskytter pulveret mot overoppheting.

Protech Stratasys Partner.png


Vil du vite mer?

Kontakt Protech for mer informasjon om hvordan additiv produksjon kan benyttes i din bedrift. Vi hjelper deg med å finne riktige løsninger som både kan effektivisere utviklingsprosesser og redusere produksjonskostnader.

Terje Lund
E-post: terje.lund@protechnorge.no
Telefon: 69 25 70 45
Book et Teams- eller telefonmøte direkte med Terje her.


Kontaktskjema

*Obligatoriske opplysninger